Padės ūkininkams drausti gyvūnus

Augindami gyvūnus ūkininkai neretai patiria žalų dėl gyvūnų ligų, o patirti nuostoliai gali siekti ir kelis šimtus tūkstančių eurų. Neretam ūkiui tokia nelaimė – verslo pabaiga. Siekiant to išvengti, iš naujosios Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) numatoma skirti lėšų gyvūnų draudimui, kompensuojant dalį sumokėtos draudimo įmokos.

 

Žemės ūkio veiklos subjektams, apdraudusiems savo ūkinius gyvūnus nuo gyvūnų ligų, ketinama kompensuoti iki 65 proc. sumokėtos draudimo įmokos. Planuojama remti galvijininkystę, ožkininkystę, kiaulininkystę, avininkystę, arklininkystę, paukštininkystę. Tinkamais pareiškėjais bus laikomi tik aktyvūs ūkininkai, apdraudę savo ūkinius gyvūnus nuo ligų.
Mokėtina paramos suma būtų nustatoma atsižvelgiant į draudimo sutarties pasirašymo dieną Ūkinių gyvūnų registre esančių pareiškėjo ūkinių gyvūnų skaičių. Parama būtų skiriama, jei gyvūnai apdrausti nuo gyvūnų ligų, dėl kurių paprastai turi būti išnaikinami visi (100 proc.) į rizikos grupę susirgti ta liga patenkantys ūkyje esantys gyvūnai. Taip pat jei pagal draudimo sutartį bus padengiami nuostoliai, kai sunaikinama daugiau kaip 30 proc. ūkio subjekto vidutinės metinės praėjusių trejų metų laikotarpio produkcijos.
Pareiškėjas, pasirašęs su draudiku sutartį, dėl dalies draudimo įmokų kompensavimo turės kreiptis į savivaldybę. Savivaldybei paraiška turės būti pateikta prieš sumokant draudimo įmoką.
Numatoma, kad naujoji draudimo schema turėtų įsigalioti jau šį rudenį.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas