Jubiliejinėje „Ką pasėsi“ – dalyviai iš 18 šalių

Kovo 26-28 dienomis Kaune esančiame Aleksandro Stulginskio universitete duris vėl atveria jubiliejinė dvidešimtoji žemės ūkio paroda „Ką pasėsi”, kurios lankytojams ir dalyviams ketinama pristatyti naujausius žemės ūkio pasiekimus. Tradiciškai daugiausia dėmesio ketinama skirti naujovėms, jų diegimui ir novatoriškiems sprendimams.

„Turime auginti savo kraštą ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Užarę laukus ir pasėję sėklas, gausime gerą derlių. O skirdami dėmesio žemės ūkio specialistų auginimui, stiprinsime savo žemės ūkį iš esmės, juk be žmonių, be savo srities profesionalų neįmanoma pasiekti aukštų rezultatų”, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Žemės ūkio ministerija parodoje kauniečiams pristatys projektą „AuGink savo kraštą”. Prie šios iniciatyvos jau prisijungė Aleksandro Stulginskio universitetas. Būtent ši „Alma Mater” augina žemės ūkio specialistus ir rūpinasi žemės ūkio sektoriaus ateitimi.
Žemdirbiai ypač domisi naujovėmis ir mokslo pasiekimais, kurie padidins jų ūkių produktyvumą. Dar prieš kelis metus atrodė neįtikėtina, kad žmonės patys namuose keps duoną, žemdirbiai gamins natūralų jogurtą ir savo produkciją pardavinės elektroninėse parduotuvėse internetu, o dabar tai tapo realybe. Norėdami didinti savo produktų populiarumą, ūkininkai turi daugiau dėmesio skirti rinkodarai. Šiemet „Ką pasėsi” parodoje Žemės ūkio ministerija organizuoja konferenciją, kurioje ekspertai iš JAV papasakos Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės atstovams apie žemės ūkio ir maisto produktų importo į JAV ir rinkodaros ypatumus.
Bene didžiausioje Lietuvos žemės ūkio parodoje savo gaminius pristatys apie 500 dalyvių. Laukiama svečių iš 18 pasaulio šalių, tarp jų – iš Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos. Jau 20 metų Aleksandro Stulginskio universiteto teritorijoje pristatoma geriausia žemės ūkio technika ir augalai. Praėjusiais metais parodoje apsilankė apie 90 tūkst. žmonių, šiemet tikimasi jų sulaukti dar daugiau.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas