Išmokėta parama už papildomą bičių maitinimą

Bičių laikytojams 2017 metų pabaigoje išmokėta 638 tūkst. eurų parama už papildomą bičių maitinimą. Paramos sulaukė 6 704 bitininkai. Jiems parama išmokėta vadovaujantis Paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisyklėmis bei remiantis VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro pateiktais duomenimis.

Pagal minėtas taisykles nacionalinėmis lėšomis iš dalies kompensuojamos išlaidos, tiesiogiai susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio, ekologiško cukraus arba invertuotojo cukraus sirupo įsigijimo išlaidos), bet ne daugiau kaip 5,79 Eur už bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą. Kadangi bitininkų paraiškose nurodytas lėšų poreikis išlaidoms kompensuoti viršijo 2017 metais skirtą sumą, parama kiekvienam paramos gavėjui buvo mažinama proporcingai. Atlikus naujus skaičiavimus, paramos gavėjams už bičių šeimą buvo mokama ne daugiau kaip 4,09 Eur, o už ekologinės gamybos sertifikuotą bičių šeimą – ne daugiau kaip 8,19 Eur.

Atkreiptinas dėmesys, kad išmokama paramos suma priklauso nuo einamiesiems metams skirtų lėšų ir paramos gavėjų skaičiaus.

NMA inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas