Valstybiniams miškams – dar daugiau teisinės apsaugos

Seimas nuo vasario 1 dienos nutarė įtraukti naujai kuriamą valstybės įmonę Valstybinių miškų urėdija į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą. Tokios įmonės yra apsaugotos nuo privatizavimo – jos gali būti pertvarkytos į akcines bendroves ar reorganizuotos tik priėmus atitinkamą įstatymą.

„Šios įstatymo pataisos aiškiai parodo, kad tiek Vyriausybė, tiek Seimas tesi savo įsipareigojimus ir valstybinių miškų sektorių laiko vienu svarbiausių Lietuvoje, – sakė aplinkos viceministras Martynas Norbutas. – Maža to, šis sprendimas iš esmės apsaugo būsimą įmonę nuo didelių pertvarkų, nes norint keisti jos statusą reikėtų ir Seimo pritarimo”.

Šiuo metu valstybinės reikšmės miškus (1,089 mln. ha) patikėjimo teise valdo 42 valstybės įmonės miškų urėdijos. Įgyvendinant EBPO rekomendacijas dėl valstybės valdomų įmonių veiklos tobulinimo, pertvarkomas valstybinių miškų ūkio valdymas. Iki kitų metų vasario tikimasi į vieną įmonę – Valstybinių miškų urėdiją – apjungti 42 miškų urėdijas ir Lietuvos miškotvarkos institutą.

Miškai yra vienas svarbiausių Lietuvos atsinaujinančių išteklių, todėl valstybės konstitucinė pareiga – užtikrinti, kad jie būtų išsaugoti ateities kartoms. Pagal Konstituciją valstybinės reikšmės miškai Lietuvos Respublikai priklauso išimtine nuosavybės teise. Miškų, kaip ypatingų nuosavybės teisės objektų, svarbą yra ne kartą pažymėjęs ir Konstitucinis Teismas.

Utenos miškų urėdijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas