Verslas skatinamas prisidėti prie studentų ugdymo

Siekiant gerinti studentų ugdymo kokybę, darbdaviai skatinami aktyviai organizuoti praktikas įmonėse ir daugiau dėmesio skirti studentų verslumo bei kūrybiškumo ugdymui. Studentų praktikų organizavimo ir verslumo ugdymo projektams numatyta skirti beveik 3,5 mln. eurų ES struktūrinių fondų investicijų.

Paraiškas studentų praktikų organizavimui įmonėse gali teikti asociacijos, vienijančios įmones, studentų verslumo bei kūrybiškumo ugdymui – asociacijos ir aukštosios mokyklos.
Įmonėse organizuojamos praktikos aukštųjų mokyklų absolventams turi suteikti ne tik praktinių žinių, bet ir socialinių gebėjimų, išmokyti juos dirbti komandoje, planuoti savo karjerą, lanksčiau prisitaikyti darbo rinkoje, stiprinti ryšį tarp darbdavių ir aukštųjų mokyklų, studijų teorinės bazės ir praktinio pritaikymo.
Įvairių sričių studentų verslumo ir kūrybiškumo ugdymui skirti projektai turi būti orientuoti į studento praktinę veiklą, kad studentai įgytų verslumo pagrindų, gebėtų įvertinti rizikas ir nesibaimintų versle realizuoti savo idėjas.
Paraiškas studentų praktikų organizavimo ir verslumo bei kūrybiškumo ugdymo projektų finansavimui gauti galima teikti nuo gegužės 23 d. iki liepos 24 dienos.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas