Tarp studentų įsilieję kitataučiai Utenoje ieško naujų galimybių

Utenos kolegijoje šiuo metu studijuoja per 70 tarptautinių studentų. Į kolegiją dalis jų atvyko pagal Erasmus+ mainų programą ar dvišalio bendradarbiavimo sutartis su užsienio aukštosiomis mokyklomis, kiti Utenos kolegijoje pasirinko nuolatines studijas.

Latvija, Makedonija, Rusija, Turkija, Indija, Bangladešas, Nepalas, Nigerija – tai šalys, iš kurių atvykę studentai kolegijoje studijuoja Socialinį darbą, Verslo vadybą, Svetingumo vadybą, Aplinkos apsaugos inžineriją, Informacinių sistemų inžineriją, Elektros energetiką, Teisę bei Bendrosios praktikos slaugą,
Jaunuoliai iš užsienio valstybių čia tikisi įgyti naujos patirties, geriau pažinti pasaulį ir atrasti naujų galimybių. Kitų kultūrų ir šalių pažinimas, bendroji tarpkultūrinė kompetencija labai svarbi ir lietuvių studentams ir yra neatsiejama akademinės bendruomenės gyvenimo dalis.
Kovo 16 dieną kolegijoje buvo surengtas neformalus susitikimas – diskusija ,,Būkime drauge”, kurioje dalyvavo kolegijos ir fakultetų administracijos atstovai, studentų ir absolventų atstovai, svečiai iš Kūrybinių industrijų centro (KIC) „Taurapilis”, kūrybinės erdvės POKŠT bei jaunimo organizacijų. Šio susitikimo tikslas – vieniems kitus geriau pažinti, suprasti ir kartu veikti.
Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Rūta Jurgelionienė ir specialistė Kristina Juozėnaitė pristatė tarptautinius studentus ir pakvietė visus įsilieti į pokalbį bei pasidalinti savo patirtimi ir bendrų veiklų idėjomis. Kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas pasidžiaugė, kad kolegijoje gausėja užsienio studentų, tarp kurių yra į kolegiją atvykstančių jau ne pirmą kartą, ir pabrėžė, kad jo kabineto durys studentams visuomet atviros.
Kolegijos darbuotojų, dėstytojų, studentų atvirumą, geranoriškumą, norą padėti pastebėjo ir studentai MD Forhad Ahmed iš Bangladešo, Millicent Amoge Udeani iš Nigerijos, Ranjit Khadka iš Nepalo, Svetlana Nasteva iš Makedonijos, Mustafa Cban iš Turkijos, Viktorija Dumenko iš Rusijos. Geranoriškumo, nepaisant pasitaikančio kalbos barjero, jie teigė sulaukę ir iš Utenos miesto gyventojų. Atvykusiems iš šilto klimato šalių jaunuoliams Lietuvos klimatas neįprastai šaltas, tačiau jiems patinka mūsų šalis, gamta, žmonės.
Potyriais kultūriškai skirtingose šalyse pasidalino ir lietuviai: savo patirtį iš kelionių po Indiją pristatė kolegijos absolventas Tomas Karklinis, o įspūdžius iš Afrikos valstybės Liberijos prisiminė Karjeros centro vadovė Vaida Steponėnienė.
Kaip sekasi dirbti ir bendrauti su tarptautiniais studentais, papasakojo Kalbų ir komunikacijos katedros vedėja Rasa Jodienė, Elektros ir informatikos katedros vedėja dr. Jūratė Urbonienė bei Verslo ir vadybos katedros vedėja Rūta Puidokaitė–Savickienė. Kad tarptautiniai studentai jaustųsi Utenos bendruomenės dalimi, įvairių veiklų galimybes pristatė kolegijos absolventai VšĮ ,,Taip kitaip” direktorius Tomas Karklinis ir Utenos radijo vadovas Linas Bražionis, KIC ,,Taurapilis” administratorė, atsakinga už darbą su jaunimu, Grėtė Kaulinytė, kolegijos Studentų atstovybės nariai bei moksleivių organizacijų atstovai.
Bendrų renginių ateityje tikrai dar bus – juk, kaip pastebėjo ne vienas renginio dalyvis, ,,esame tokie skirtingi, bet tuo pačiu ir tokie patys”.

Utenos kolegijos inf., Tado Gasiulio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas