Vyžuonos parkas subūrė tėvelius ir jų vaikus

Trečiadienio popietę Vyžuonos parke buvo tikras sujudimas – Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos mokiniai kartu su šeimos nariais atskubėjo į rudeninį sporto renginį, skirtą sveikai vaikų gyvensenai puoselėti. Šios ugdymo įstaigos bendruomenė džiaugėsi, kad į populiarėjančius panašaus pobūdžio renginius kaskart pritraukiama vis daugiau dalyvių.

Visus susirinkusiuosius pasveikinusi Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos vadovė Milda Survilienė pakvietė į šeimai skirtą sporto popietę. Joje į startą stojo atskirų klasių mokiniai bei jų tėveliai, kurie turėjo aplankyti keletą stotelių su įvairiomis užduotimis: visiems teko prisiminti matematines žinias ir suskaičiuoti link gydymo įstaigos vedančius laiptus, užrištomis akimis ragaujant vaisius atspėti jų pavadinimą, spręsti kryžiažodžius ar išbandyti rankos taiklumą metant kamuoliukus.
Į renginį pirmoką Nojų atlydėjusi jo močiutė Danutė Pitrėnienė prisipažino, kad įveikti užduotis nebuvę sunku, gal šiek tiek pritrūko rankos taiklumo. „Surinkau visus taškus, o dabar komisija suskaičiuos ir spręs”, – rankoje laikydama užduočių lapą šypsojosi D. Pitrėnienė, kuri pridūrė, kad tokio pobūdžio renginiai vaikams ir jų tėvams labai reikalingi, mat judėjimas niekam nepakenkė. Sportuoti moteris neturi laiko, tad visas savo fizines jėgas atiduoda dirbdama sodo namelyje.
Susumavus visus dalyvių taškus, šešios šeimos buvo įvertintos diplomais ir Rapolo Šaltenio progimnazijos Garbės galerijos narių skirtais suvenyrais. Tačiau neliko pamiršti ir prizinių vietų nelaimėję dalyviai, kuriems įteiktos padėkos.
Gerų emocijų pasisėmusi mokyklos bendruomenė neskubėjo skirstytis: jie vaišinosi atsineštomis sveikomis vaišėmis. Direktorė M. Survilienė pasidžiaugė tėvelių aktyvumu: jie jau artėjančią žiemą norėtų jėgas išbandyti trasoje su slidėmis.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas