„Utenio“ futbolo akademija kviečia vaikus į smagią stovyklą

Utenos futbolo akademija kviečia vaikus į stovyklą, kurioje be dviejų treniruočių per dieną jie susitiks su futbolo žvaigždėmis, pramoks japonų kalbos ir kepti picą. Utenoje rugpjūčio 22–26 dienomis bus surengta futbolo stovykla. Į ją stovyklos rengėja – „Utenio” futbolo akademija – kviečia vaikus iš visos Utenos apskrities. Stovyklautojai bus suskirstyti į dvi amžiaus grupes: 6–10 ir 11–15 metų.

„Gal ir šešiolikmečiams tokia stovykla duotų naudos, bet aš manau, kad jie jau orientuoti į vyrų futbolą. Pas mus „Utenyje” tokio amžiaus futbolininkai yra jau pagrindinės komandos dubleriai. Jie ir taip po trumpų atostogų nuo vasaros vidurio dirba su treneriu Egidijumi Varnu”, – sakė vienas „Utenio” klubo ir akademijos trenerių Aurimas Meidus.
Jaunieji futbolininkai stovyklaudami turės po dvi treniruotes kasdien. „Rytais bus kryptinės treniruotės, o vakarais – mini turnyrai su užduotimis, kad tai ką mokėsi ryte, vaikai panaudotų žaidime”, – pasakojo A. Meidus.
Tačiau ne vien futbolu bus užimti stovyklautojai per tas penkias dienas. Jiems bus rengiamos viktorinos futbolo temomis, susitikimai su „Utenio” komandos futbolininkais, „baulingas” ir kitokios pramogos. Taip pat vaikai bus mokomi… kepti picą.
„Tai bus savotiška pramoga. Mes sutarėme su mūsų rėmėjais picerija „Amber pica”, kad jos darbuotojai pamokytų vaikus kepti picas. Vaikai patys gamins tešlą. Po to visą tą patirtį galbūt ir namie galės pritaikyti”, – kalbėjo A. Meidus.
„Utenio” klubo legionieriai bandys išmokyti vaikus savo gimtųjų kalbų.
Klube yra legionierių, mes norime, kad vaikai su jais susipažintų, pasimokytų jų kalbų, kultūros. Yra pas mus japonas Takuya Matsunaga. Prašysime jo, kad pabendrautų su vaikais, duotų jiems japonų kalbos pamokėlių. Taip pat komandoje yra ukrainiečių, kurie gali pamokyti ukrainiečių kalbos”, – pasakojo „Utenio” akademijos treneris.
Tačiau „Utenio” futbolininkai nebus didžiausios futbolo žvaigždės, kurios apsilankys stovykloje.
„Atvažiuos pabendrauti su vaikais ir A lygos prezidentas Deividas Šemberas. Galbūt sulauksime ir Lietuvos rinktinės stratego Edgaro Jankausko. Jie turėtų patreniruoti vaikus, papasakoti jiems apie futbolą. Stovykloje išreiškė norą dalyvauti mūsų programos iniciatorius, Lietuvos futbolo federacijos futbolo vystymo konsultantas Aurelijus Skarbalius”, – vardijo įžymybes, atkeliausiančias į Uteną rugsėjo mėnesio pabaigoje A. Meidus.
Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės futbolininkas, Danijoje treneriu dirbantis Aurelijus Skarbalius, su „Uteniu” bendradarbiauja jau ne pirmus metus. „Utenio” futbolo akademija dirba pagal šio trenerio parengtas programas.

Utenos „Utenio” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas