„Misija Sibiras’16“ ekspedicijos komanda jau Igarkoje

Pasaulio lietuvių vienybės dieną išlydėta jau 15-oji ekspedicija – „Misija Sibiras’16“. Projekto dalyviai pasiekė Igarką ir joje praleis didžiąją dalį ekspedicijos. Masinių trėmimų laikotarpiu į Igarką buvo ištremti tūkstančiai lietuvių, tad čia dalyvių laukia vienos didžiausių lietuvių kapinių buvusios SSRS teritorijoje.

 

„Misija Sibiras’16” komanda į ekspediciją pajudėjo liepos 17 dieną. Vilniaus traukinių stotyje, geležinkelių muziejuje, net ir lyjant lietui, rinkosi dalyvių artimieji, projekto partneriai, buvę ekspedicijų dalyviai ir visi neabejingi kilniai „Misija Sibiras” projekto veiklai.
Pirmadienio ryte komanda jau buvo Maskvoje ir džiaugėsi šiltu ambasadorius Remigijus Motuzo priėmimu. Nusiprausę, papietavę ir tik truputį pailsėję projekto dalyviai apsilankė Butovo poligone, kuriame buvo nužudyta daugiau nei 20 tūkstančių Sovietų Sąjungos piliečių. Pagerbdami jų atminimą dalyviai sutvarkė atminimo paminklą, pasodino gėlių.
Antradienį, prieš vykdami į oro uostą, projekto dalyviai dar apsilankė Gulago istorijos muziejuje. Jis – vienas naujausių ir moderniausių muziejų šalyje. Iš Maskvos laukė skrydis į Krasnojarską. Atvykus į jį nebuvo kada ilsėtis, nes iki kito skrydžio buvo likusi vos daugiau nei valanda. Jai prabėgus, dalyviai jau buvo pakeliui į Igarką.
Šiandien „Misija Sibiras’16” komanda jau Igarkoje. Čia jų laukia pagrindinė ekspedicija. Dalyvių planuose lietuvių kapinių tvarkymas, taip pat tikimasi, kad pavyks susisiekti ir susitikti su Igarkoje tebegyvenančiais lietuviais ar jų palikuoniais, pabendrauti su jais bei perduoti jiems Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime užrašytus atvirlaiškius ir Prezidentės laiškus.

„Misija Sibiras” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas