Bus renkama sveikatingiausia šalies mokykla ir darželis

Balandžio 28-29 dienomis Trakuose vyks mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai” baigiamasis etapas. Renginyje dalyvaus 40 komandų, kurias sudarys mokiniai, mokytojai ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistai.

„Šio konkurso organizatorių, savivaldybių ir mokyklų bendruomenių kūrybiškumas ir entuziazmas, puoselėjant sveikos gyvensenos idėjas, padeda ugdyti vaikų atsakomybę už savo sveikatą, reikšmingai prisideda prie sveikesnės Lietuvos ateities,” – sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.
Komandos atliks teorines ir praktines užduotis. Jų pasirodymus vertins pedagogų ir medikų komisija.
Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skleisti sveikos gyvensenos principus mokyklų bendruomenėse.
Vienas masiškiausių renginių – konkursas „Sveikuolių sveikuoliai” rengiamas šeštą kartą, kasmet jis tampa vis populiaresnis. Pirmą kartą respublikinis vaikų, mokinių ir pedagogų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai” buvo surengtas 2002 metais. 2015-2016 metų I konkurso etapas buvo organizuotas 55 šalies savivaldybėse dalyvavo 943 komandos iš 258 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų, 555 bendrojo ugdymo mokyklų ir 10 profesinio mokymo centrų. Iš viso 6621dalyvis (5074 vaikai ir mokiniai, 993 mokytojai, 554 visuomenės sveikatos priežiūros specialistai) atstovavo 823 įvairaus tipo šalies mokykloms.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas