Uteniškio sėkmė konkurse: pirmą vietą padėjo iškovoti žinios

Balandžio 15 dieną Klaipėdoje vyko 21-ojo vyresniųjų klasių mokinių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę?” finalas. Pirmą kartą toks renginys buvo organizuojamas Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laive N42 „Jotvingis”, jame finalo metu tilpo per 80 renginio dalyvių – krašto apsaugos viceministras Antanas Valys, Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kapitonas Arūnas Mockus, renginio klausimų vertinimo komisija, mokiniai ir jų mokytojai.

Finale mokiniai varžėsi dviem etapais. Pirmo etapo metu finalininkai buvo suskirstyti į penkias grupes po šešis, turėjo atsakyti į ištrauktus klausimus ir taip varžėsi dėl patekimo į superfinalą. Penki geriausiai atrankiniame finalo ture pasirodę mokiniai ir aktyviausias dalyvis iš salės keliavo į superfinalo etapą.
Sveikindamas renginio dalyvius krašto apsaugos viceministras A. Valys linkėjo dalyviams konkurso metu įgytas karines žinias panaudoti, laikui bėgant jas tobulinti ir apie kariuomenę šviesti savo draugus bei artimuosius.
Po įtempto ir sudėtingo finalo daugiausia taškų surinko ir geriausiai pasirodė Karolis Ramoška ir jo mokytoja Auksė Šapokienė iš Utenos „Saulės” gimnazijos. Karolis konkurse dalyvavo jau rekordinį ketvirtą kartą ir tik pirmą kartą iškovojo aukščiausią laimėjimą. Antrą vietą užėmė antrą kartą konkurse dalyvavęs Dovydas Saročka ir mokytojas Linas Mankus iš Kėdainių Šviesiosios gimnazijos. Trečia vieta atiteko Martynui Juzukoniui ir mokytojai Onai Jodonytei iš Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos.
Geriausiems trims mokiniams ir jų mokytojams įteiktos piniginės premijos: pirmai vietai po 400 eurų, antrai vietai 300 eurų, trečiai – 200 eurų, taip pat specialius prizus įsteigė Krašto apsaugos ministerija, Vytauto Didžiojo universitetas bei Švietimo ir mokslo ministerija.
Finalo metu dalyviai turėjo galimybę aplankyti Karo laivų flotilėje esančius laivus, apžiūrėti juos iš vidaus, o po ekskursijos papietauti Karinių jūrų pajėgų valgykloje. Renginio dalyviai tvirtino, kad tikrai dalyvaus renginyje ir kitais metais.
„Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę?” – nacionalinis mokinių konkursas, skirtas aukštesniųjų klasių mokiniams, surengtas jau 21-ąjį kartą.
Daugiau nei dešimt metų konkursą drauge organizuoja Krašto apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijos.
Konkurso tikslas – paskatinti mokinius ne tik domėtis Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti jaunimo pilietiškumą, pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene.
Per visus konkurso gyvavimo metus konkurse dalyvavo daugiau kaip dešimt tūkstančių mokinių iš visos Lietuvos. Konkursas vyksta trim etapais. Pirmas rengiamas mokyklose, antras – internetu, o trečias – finalinis – organizuojamas viename iš Lietuvos kariuomenės padalinių.

Krašto apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas