Biblioteka lankytojams siūlo naujas paslaugas

Kovo 16 dieną Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko teatralizuotas projekto „Sutrikusios raidos vaikų bendrųjų gebėjimų ir socialinių įgūdžių ugdymas bibliotekose panaudojant tikslinius žaidimus bei kompiuterines ir aplinkos technologijas” pristatymo renginys vaikams, pedagogams ir kitiems suinteresuotiems asmenims.

Projekto tikslas – ugdyti bendruosius gebėjimus ir socialinius įgūdžius Utenos rajono savivaldybės viešosiose bibliotekose panaudojant tikslinius žaidimus bei kompiuterines ir aplinkos technologijas. Jį remia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2″ ir LR Kultūros ministerija.
Renginio metu buvo pristatytos naujos bendrųjų gebėjimų ir socialinių įgūdžių ugdymo veiklos ir vaikams skirtos paslaugos. Mažieji bibliotekos lankytojai ir juos atlydėję mokytojai, bibliotekininkai, auklėtojai buvo supažindinti su keturiais laisvalaikio praleidimo būdais: Lego Mindstorm EV3 robotų konstruktoriais, kalbos ir socialinių įgūdžių lavinimo kompiuterine programa – žaidimu „Pagalbininkas”, kompiuteriniu žaidimu „Inkų sala” bei bendrųjų gebėjimų ugdymo žaidimais mobiliesiems įrenginiams, judesio atpažinimo technologijų (Xbox ir Kinect) žaidimais koordinacijai, orientacijai ir pastabumui ugdyti.
Renginyje dalyvavusiems bibliotekos lankytojams buvo parodyti nauji užsiėmimai, leista patiems juos išbandyti. Įdomiai pristatyti projektą bibliotekos darbuotojų komandai padėjo režisierė Laimutė Gudaitė su teatro mokyklą lankančiomis artistėmis bei popgrupė „Žiogas” (vadovė Lina Garubienė).
Naujos paslaugos bibliotekose sukurtos kartu su partneriais iš Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto, Šiaulių universiteto, technologijų bei kūrybinių industrijų įmonių Všį „Hiteco” bei UAB „Gluk Media”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas