Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atvėrė duris mokiniams

Kovo 3 dieną Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko atvirų durų diena, kurios metu gausiai susirinkusiems jaunuoliams buvo pristatyta policijos veikla ir pareigūno profesija.

Susirinkusiuosius pasveikino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Personalo skyriaus vedėjas A. Verbickas, kuris trumpai papasakojo, kur ir kada reikia kreiptis, norint gauti siuntimą mokytis Lietuvos policijos mokykloje ar Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete. Stojimo galimybes į Lietuvos policijos mokyklą pristatė Lietuvos policijos mokyklos Policijos veiklos skyriaus viršininko pavaduotojas V. Velička. Mokiniams buvo išsamiai papasakota, ką policija siūlo, jei jie pasirinktų policininko profesiją: socialines garantijas, tobulėjimo galimybes, karjeros perspektyvas. Stojimo galimybes ir reikalavimus Mykolo Romerio universitete pristatė Viešojo saugumo fakulteto lektorius E. Lankelis. Mokiniams buvo pateikta vaizdinė medžiaga bei išsamiai papasakota, kur stoti ir kokius reikalavimus reikia atitikti. Taip pat nurodyta, kur reikia kreiptis apsisprendusiems, nes pareigūnu gali būti tik tvirtai apsisprendęs ir savo tikslui atsidavęs žmogus.
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Mobiliojo būrio vadas A. Inčirauskas pristatė būrio veiklą, papasakojo apie mobiliųjų padalinių darbo specifiką, pristatė pagrindines bei papildomas policijos specialiąsias priemones, ginkluotę. Vaikams ypač rūpėjo ne tik apžiūrėti iš arti, tačiau ir savo rankomis prisiliesti prie policijoje naudojamų specialiųjų priemonių, savo rankose palaikyti ginklą.
Mokiniai taip pat turėjo galimybę pamatyti laikinojo sulaikymo kameras, domėtasi dėl kokių priežasčių asmenys yra sulaikomi. Papasakota, kaip organizuojama Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvus valdymo skyriaus veikla, kaip vaizdo stebėjimo kameromis yra fiksuojami pažeidimai.
Kriminalistinių tyrimų poskyrio vyresnysis specialistas R. Katinas papasakojo apie šiame skyriuje atliekamus kriminalistinius tyrimus, jiems atlikti reikalingą specialią įrangą, pristatė, kaip nusikaltimo vietoje paimami pirštų atspaudai daktiloskopiniams tyrimams atlikti. Jaunuoliams taip pat papasakota apie bylų tyrimų procesus, paaiškinta kriminalinės policijos tyrėjų darbo specifika.
Policijos komisariato kieme apsilankiusiųjų laukė pareigūnai, kurie supažindino su specialiojo automobilio, naudojamo Kelių policijos pareigūnų, galimybėmis. Mokiniai turėjo progą apžiūrėti tarnybinius automobilius, juose esančią amuniciją.
Lankytojus priėmę pareigūnai atsakinėjo į vaikų užduodamus klausimus, ragino savo gyvenimo kelią sieti su garbinga ir kilnia policijos pareigūno profesija.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas