Dėmesio centre – ir projektų finansavimas, ir festivalių rengimas

Vasario 25 dieną buvo surengtas išvažiuojamasis Utenos jaunimo reikalų tarybos posėdis. Tarybos nariai aptarti aktualijų, susijusių su jaunimo veikla, susirinko Utenos jaunimo mokykloje.

Posėdyje buvo kalbama apie planuojamus finansuoti iš Utenos rajono savivaldybės 2016 m. biudžeto jaunimo veiklos projektus, finansavimą ir patalpų skyrimą projektui „Nyaaa! 2016″, leidimą organizuoti festivalį „Revolution festival 2016″, diskutuota apie projektą „Mes atviri vaikams ir jaunimui”. Pastarąjį projektą, kurio dėka Utenos jaunimo mokykloje buvo sukurta atvira erdvė jaunimo veikloms, pristatė jaunimo erdvės konsultantai Eglė Vitkelytė ir Deividas Dubrava.
Pristačius projektą buvo kalbama apie atviros jaunimo erdvės darbuotojų išlaikymą. Utenos jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas sakė, kad projekto veiklos suteikia Utenos jaunimui daug galimybių realizuoti savo sumanymus ir idėjas, tad pasibaigus projektui tos veiklos neturi būti nutrauktos. Eglė Vitkelytė ir Deividas Dubrava ir toliau burs Utenos jaunimą, rengs įvairius renginius bei padės jauniems žmonėms atskleisti savo gebėjimus.
Posėdyje plačiai buvo aptariami jaunimo veiklos projektai, kurie bus finansuoti iš Utenos rajono savivaldybės 2016 m. biudžeto. Iš viso Utenos rajono savivaldybės jaunimo užimtumo programai buvo pateikta 23 projektai. Jaunimo reikalų tarybos nariai, susipažinę su projektais ir pasidomėję organizacijų, pateikusių projektus, veikla, ne visiems projektams pritarė. Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas sakė, kad Tarybos narių nuomonė yra svarbi ir į ją bus atsižvelgta, skiriant finansavimą.
Tarybos nariai vienbalsiai pritarė skirti finansavimą ir patalpas Utenos kultūros centre projekto „Nyaaa! 2016″, vyksiančio birželio 25–26 dienomis, įgyvendinimui bei festivalio „Revolution festival 2016″ organizavimui, kuris planuojamas liepos 8–10 dienomis Saldutiškio seniūnijoje, Kirdeikiuose. „Revolution festival” – tai trečią kartą Utenos rajone rengiamas tarptautinis elektroninės muzikos festivalis. Šiemet jame planuojame sulaukti muzikos atlikėjų iš Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Lenkijos, Latvijos, Lietuvos ir net Japonijos.
Baigiantis posėdžiui buvo surengta trumpa ekskursija po Jaunimo mokyklą. Tarybos nariai susipažino su įvairių laisvalaikio būrelių veikla, bendravo su būrelių nariais, Utenos jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Alvydas Katinas su atviros jaunimo erdvės lankytoju sužaidė stalo tenisą partiją.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas