„Čirvirvyras“ sužibo visomis spalvomis

Jau penktą kartą Utenos vaikų lopšelyje–darželyje „Želmenėlis” vyko vaikų lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – šventė „Čirvirvyras”. Šventės svečius dainele apie paukštelių linksmybes pavasarį ir smagiais šokiais pasveikino folkloro ansamblio „Kupolytė” mažieji kupoliukai.

Šventės organizatorė Elena Kiškienė pasidžiaugė, kad į šį renginį susirinko toks gausus būrys mažųjų liaudies kūrybos mylėtojų iš Utenos lopšelio–darželio „Šaltinėlis”, „Pasaka”, „Saulutė”, „Voveraitė”, „Želmenėlis”, mokyklos–vaikų darželio „Eglutė”, „Varpelis”, Vyturių ir Krašuonos progimnazijos, Rapolo Šaltenio progimnazijos Pakalnių skyriaus, Utenos muzikos mokyklos ir Utenos kultūros centro.
„Čirvirvyro” šeimininkai Elena Kiškienė ir Valdas Laurinavičius stebėjosi, kad vaikai išmoko ir pasekė tiek daug įdomių, negirdėtų pasakų, sakmių, išdainavo senolių dainuotas daineles. Liaudiško kolorito šventei suteikė ir aukštaitiška tarmė.
Darželinukus bene labiausiai nudžiugino medinės klumpaitės – mažieji dalyviai kartu su armonikieriumi Valdu, kaukšėdami klumpaitėmis, sugrojo trankią polkutę.
Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis” direktorė Sigita Balčiūnienė, sveikindama gausų svečių būrį, palinkėjo puikios nuotaikos bei išradingumo ruošiantis kitų metų pasirodymams „Tramtatulyje”. Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė pasidžiaugė šilta renginio atmosfera, vaikų nuoširdumu ir padėkojo renginio dalyviams bei organizatoriams už lietuvių liaudies kūrybos puoselėjimą.
Po nuotaikingo koncerto visi vaikai buvo apdovanoti saldžiais bei spalvingais suvenyrais.

V. Develienės inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas