Bendrosios praktikos slaugytojams įteikti diplomai

Vasario 12 dieną aukštojo mokslo diplomai buvo įteikti Bendrosios praktikos slaugos studijų programos absolventams. Studijas sėkmingai baigė 47 studentai. Diplomą su pagyrimu gavo studentė Ramunė Šinkūnienė.

Absolventus pasveikinęs Utenos kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas palinkėjo visada būti vertiems baltos mediko chalato spalvos. „Visose kultūrose balta spalva yra gerų, taurių dalykų simbolis – tai švaros, tyrumo, šviesos ir gėrio spalva. Šie dalykai turi lydėti jus kiekvieną dieną, nes jūs nešite viltį, išsigelbėjimą savo pacientams, dalinsite jiems savo atjautą, šypsenas ir rūpestį,” – sakė direktorius. Prof. dr. Gintautas Bužinskas visiems palinkėjo, kad diplomų įteikimo diena būtų įsimintina šventė, o absolventams priminė, kad Alma Mater durys jiems visada bus plačiai atvertos.
Medicinos fakulteto dekanas doc. dr. Raimundas Čepukas sveikindamas šią, jau 13-ąją koleginių studijų bendrosios praktikos slaugytojų laidą, priminė, kad slaugos specialistų rengimas Utenoje turi gilias tradicijas. Medicinos mokykloje (dabar – Medicinos fakultetas) medicinos seserys buvo pradėtos ruošti nuo 1954 metų. Dekanas pasidžiaugė, kad slaugytojų specialybė šiuo metu yra populiariausia ir pagal studentų skaičių, ir pagal geografiją. Ją renkasi studentai ne tik iš Lietuvos, bet ir tolimųjų pasaulio kampelių – Nepalo, Nigerijos. Tai rodo, kad slaugytojo diplomas yra vertinimas ir suteikia dideles profesinės veiklos galimybes.
Kad slaugytojai reikalingi parodė Utenos ligoninės direktoriaus pavaduotojos slaugai Jūratės Stankevičienės pasisakymas. Nepagailėjusi gražių žodžių ir linkėjimų absolventams, pavaduotoja pakvietė juos atvykti pokalbio dėl darbo.
Savo apsisprendimą dirbti žmonių gyvybės ir sveikatos vardan absolventai patvirtino duodami Slaugytojo priesaiką.
Su šiluma ir meile absolventams sėkmingo skrydžio linkėjo Utenos kolegijos Sveikatos priežiūros ir reabilitacijos katedros vedėja doc. Zita Zajančkauskienė, kuratoriai Zita Petravičienė ir Vladislavas Ragauskas, Bendrosios praktikos slaugos studijų programos komiteto pirmininkė doc.

Danguolė Šakalytė.
Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas