Utenoje nuskambėjo tautinių šokių festivalis „Draugai draugams“

Ketvirtadienį, vasario 4 dieną, Utenos kultūros centro salėje netrūko plojimų ir teigiamų emocijų – taip buvo palaikomi į tradicinį renginį „Draugai draugams” susirinkę dalyviai, kurie ne tik margais tautiniais apdarais, bet ir spalvingais šokiais praskaidrino tos dienos popietę.

Į pilnut pilnutėlę salę sugužėję žiūrovai apie porą valandų turėjo puikią progą pasižiūrėti į nuotaikingą koncertą, kuris Utenoje pamažėl tampa tradiciniu: Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblio „Vieversa” vadovės Robertos Macelienės organizuojama šventė populiarėja, kasmet sulaukia vis naujų dalyvių iš įvairiausių šalies kampelių.
Šiais metais vieni po kitų įvairiaspalvę šokių pynę pynė įvairaus amžiaus šokėjai iš Utenos, Panevėžio, Švenčionių, Šiaulių, Vilniaus ir Zarasų rajonų, juos pasveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė, kultūros darbuotojai.
Koncertą pradėjęs Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa” davė startą kitiems dalyviams, kurių čia sugužėjo apie 400.
Scenoje smagiai sukosi Lietuvos ir jaunimo centro liaudies ansamblio „Ugnelė”, Panevėžio „Vilties” progimnazijos dainų ir šokių ansamblio „Viltis”, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitukas”, Panevėžio muzikos mokyklos dainų ir šokių ansamblio „Pynimėlis”, Šiaulių Jovaro progimnazijos vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblio „Šėltinis”, Vilniaus Abraomo Kulviečio gimnazijos šokių ansamblio „Papartėlis”, Zarasų meno mokyklos šokių kolektyvo „Lietutis” bei Utenos mokyklos–vaikų darželio „Varpelis” ketvirtos klasės tautinių šokių kolektyvo „Varpelis” šokėjai.
Visiems šventėje „Draugai draugams” dalyvavusiems kolektyvams ir jų vadovams įteiktos simbolinės dovanos – pasagėlės bei šakočiai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas