Į mišką – su dovanomis žvėreliams

Mažieji uteniškiai surengė gražią akciją, kurios metu ne tik pasidžiaugė snieguotos gamtos teikiamais malonumais, bet ir atliko gerą darbą – pamaitino alkstančius miško žvėrelius ir paukštelius.

Ne pirmus metus Utenos vaikų lopšelio–darželio „Voveraitė” ugdytiniai šaltomis žiemomis pasirūpina gyvūnais, kuriems šalta žiema neretai tampa sunkių išbandymų metu. Minėtoji ugdymo įstaiga dalyvavo projekto „Baltajam badui – ne” veikloje ir mažieji uteniškiai bei jų tėveliai iš anksto sukalė lesyklėles, nupirko maisto: kruopų, grūdų, parūpino pašaro, daržovių. Maistą, skirtą žvėrims ir paukščiams, atsinešė į vaikų lopšelį–darželį „Voveraitė” ir sausio 20 dieną visų grupių ugdytiniai susirinko ugdymo įstaigos kieme vykusią akciją „Baltajam badui – ne”, kurios metu kabino lesyklėles ir ir į jas bėrė maistą paukščiams.
Kad neliktų nuskriausti miško žvėrys, ketvirtadienį būrys 5–6 metų „Kiškučių” grupės vaikų, lydimų Utenos rajono medžiotojų ir žvejų draugijos Medžioklės žinovo Jono Janušausko ir Medžiotojų klubo „Skaistašilis” vadovo Aimučio Tumalavičiaus, mokykliniu autobusiuku išvyko į Skaistašilio miške esančią žvėrių šėryklą. Su jais kartu vyko auklėtojos Rita Kunigėnienė ir Aldona Sirgedienė bei padėjėja Neringa Paulauskienė.
Pirmą kartą organizuota tokia išvyka į gamtą vaikams paliko nemažai įspūdžių, tad tikimasi, kad tokia gerumo akcija bus kartojama ir kitąmet. „Nors žvėrelių pamatyti nepavyko, vaikučiai išvydo daug jų pėdučių. Tai paliko didelį įspūdį”, – šypsojosi auklėtojos.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas