„Žiburio“ pradinėje mokykloje atidaryta fotografijų ir piešinių paroda

Sausio 13 dieną Utenos „Žiburio” pradinėje mokykloje buvo atidaryta Laimutės Gudaitės „Žiburio” teatro fotografijų (autorius Adolfas Sinkevičius) ir Utenos vaikų lopšelių-darželių „Voveraitė”, „Pasaka” ir „Gandrelis” ugdytinių kūrybos darbelių paroda.

Paroda

Nuotraukų paroda – tai mokslo metų pradžioje mokykloje pagal neformaliojo vaikų švietimo programą pradėjusio veikti teatro ir A. Sinkevičiaus bendradarbiavimo rezultatas. L. Gudaitė, vadovaujanti smagiam mokinių būriui, „Utenos dienai” sakė, kad teatro pamokų metu jaunieji aktoriai susipažįsta su magiška jėga, slypinčia jų viduje. „Užsiimant transformacijos menu „čia ir dabar” vyksta stebuklai. Spragtelėjus piršteliais kiekvienas geba piktą burtininką paversti geraširdžiu laivo kapitonu ar kt.”, – sakė L. Gudaitė. Režisierė užtikrino, kad teatriniai žaidimai tarp virtualaus ir realaus gyvenimo padeda geriau pažinti save, valdyti emocijas, drąsiai reikšti idėjas, o kūrybinė veikla formuoja komandinio darbo įgūdžius, atsakomybę, pagarbą kitiems.
A. Sinkevičiaus užfiksuotose nuotraukose – smagūs, susirūpinę, jausmingi žiburiukų veideliai. Šėlsmas ir vaidyba, panašu, vaikams patinka, todėl ir parodos atidarymas vyko netradiciškai. Siaurame ilgame mokyklos koridoriuje pasirodę jaunieji aktoriai demonstravo savo gebėjimus.
Į parodos atidarymą atvykę svečiai ir mokyklos bendruomenė tylos minute pagerbė Sausio 13-osios aukas ir turėjo galimybę išgirsti „Žiburio” pradinės mokyklos ansamblį, vadovaujamą Linos Gaižauskienės.
Dailės mokytoja Olga Meškuotienė dėkojo vaikų lopšeliams-darželiams, į parodą atvežusiems savo darbelių, ir visiems vaikams dovanojo saldainių.

Atvirų durų diena

Sausio 27 d. 17.30 val. Utenos „Žiburio” pradinėje mokykloje vyks atvirų durų diena. Mokyklos bendruomenė kviečia ir nekantriai laukia būsimųjų pirmokų ir jų tėvų, norinčių susipažinti su mokykla.
Mokykloje pabendrausite su būsimomis pirmų klasių mokytojomis, apžiūrėsite būsimųjų pirmokų klases, sužinosite, kokias tradicijas mokykla puoselėja, kokiomis veiklomis užsiima, pedagogai atsakys į dominančius klausimus.
Adresas: Taikos g. 62, Utena. Tel. pasiteirauti (8 389) 73 470.

„Utenos dienos” inf., Jurgitos Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas