Viktorinoje įvertinti Užpalių gimnazijos gimnazistai

Pasibaigus TLK viktorinai, išrinkta 10 viktorinos nugalėtojų ir 19 paskatinamųjų prizų laimėtojų. Laimėtojais tapo pirmieji 10 dalyvių, greičiausiai atsiuntusių teisingiausius atsakymus į klausimus (surinkę 28 taškus iš 30 galimų). 19 dalyvių, surinkusių tiek pat taškų, tačiau atsakymus atsiuntusių kiek vėliau, paskelbti paskatinamųjų prizų laimėtojais.

Panevėžiečiai viktorinos laimėtojai pakviesti į atvirų durų dieną Panevėžio TLK, ta proga jiems įteikti Panevėžio TLK direktoriaus pavaduotojos Almos Čiplienės padėkos raštai ir prizai. Padėkos raštai ir atminimo dovanos už aktyvų mokinių skatinimą dalyvauti viktorinoje, atsižvelgiant į daugelio dalyvių pasiektus laimėjimus viktorinoje, taip pat įteikti Kazimiero Paltaroko gimnazijos kūno kultūros mokytojai Nijolei Ridikienei bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Sandrai Alejūnienei. Jais bus apdovanotos ir Užpalių gimnazijos biologijos mokytoja Neringa Šukienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rita Latvėnienė. Paskatinamieji prizai skirti Užpalių gimnazijos gimnazistams Dominykui Vaškeliui, Gerdai Mierkytei, Rasai Vasiulytei ir Neringai Bučiūtei.
„Džiaugiamės, kad penktus metus vykusi viktorina vis dar populiari – sulaukėme kone 200 dalyvių iš 19 mokyklų, 9-ių Panevėžio TLK veiklos zonos rajonų. Nors šiais metais nebuvo nė vieno dalyvio, atsakiusio į visus 30 viktorinos klausimų, smagu, kad labai arti tiesos, pelnę po 28 taškus, buvo net 29 mokiniai. Dar 22 viktorinos dalyviai surinko po 27 taškus, nors tarp laimėtojų nepateko. Neabejojame, kad tie mokiniai, kurie dalyvavo viktorinoje, daugiau sužinojo apie sveikatos priežiūrą ir jos apmokėjimą, PSD. Tikimės, kad Panevėžio TLK pasirinktas mokinių supažindinimo su PSD sistema ir jos veikimu būdas ateityje duos dar daugiau naudos”, – sakė direktoriaus pavaduotoja Alma Čiplienė.
Šiųmetėje viktorinoje į klausimus internete atsakinėjo mokiniai iš Panevėžio miesto ir rajono, Biržų, Kupiškio, Ignalinos, Molėtų, Pasvalio, Rokiškio, Utenos, Zarasų rajonų mokyklų. Jiems teko ieškoti atsakymų į klausimus, keliose šalyse žmogus privalo mokėti PSD įmokas, kur pirmiausia pacientas turėtų kreiptis, jei negavo išsamios informacijos iš gydančio gydytojo ar skyriaus vedėjo, kiek Panevėžio TLK vidutiniškai per metus kainavo vieno paciento gydymas ligoninėje, greitosios pagalbos medikų iškvietimas, kaip kitaip vadinami Lietuvos Respublikos piliečiai ir užsieniečiai, nuolat gyvenantys Lietuvoje ir turintys prievolę mokėti PSD įmokas, kiek procentų Lietuvos gyventojų yra draudžiami PSD valstybės lėšomis ir kt. Pastarieji du klausimai pakišo koją didžiajai daliai viktorinos laimėtojų.
Dalyviai tvirtino, jog atsakyti į viktorinos klausimus nebuvo labai lengva. Vieni galvojo patys, informacijos ieškojo Panevėžio TLK ir kitose interneto svetainėse, kiti prašė tėvų, mokytojų pagalbos, tarėsi su draugais. Sunkiausia, kaip pažymėjo dalyviai, jiems buvo atsakyti į klausimus, kiek kainavo pacientų gydymas, kokios yra Lietuvoje vykdomos prevencijos programos.

Laikraščio „Utenos diena” ir Panevėžio TLK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas