Išvyka prie jūros gimnazistams neprailgo

Vos pradėjus rudenėti, rugsėjo 11–13 dienomis Utenos Dauniškio gimnazijos antrokai išsiruošė į išvyką prie jūros. Trys dienos Klaipėdoje, Šventojoje, Kuršių Nerijoje, Karklėje ir Palangoje neprailgo nei vienam. Klaipėdoje aplankytas saldainių fabrikas ROSHEN, čia apsirengę baltais chalatais, kiekvieną plaukelį paslėpę po specialiomis tinklinėmis kepuraitėmis, antrokai pasijuto tikrais konditeriais.

Mini kino teatre ROSHENvudas stebėjo filmuką apie šokolado gamybą, paskui keliavo į gamybos cechą, kur karamelė upėmis tekėjo… Apžiūrėję gamybines patalpas kiekvienas galėjo išbandyti konditerio darbą. Savo rankomis gamino karamelinį ledinuką ir jį dailiai supakavo, kad galėtų padovanoti artimam žmogui. Kelionės metu aplankyta Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, kurioje mokiniai plaukiojo virtualiu laivu, susipažino su naujausia įranga, sužinojo kaip laivuose gesinami gaisrai ir ką reikia daryti, jog laivas nenuskęstų.
Šventojoje mokiniai lankėsi Būtingės naftos terminale, aplankė pačias gražiausias Lietuvos pajūrio vietas – Negyvąją Naglio kopą, Raganų kalną, Kormoranų koloniją, Parnidžo kopą, Olando kepurę. Ekskursantai ne tik poilsiavo, gėrėjosi gražiais pajūrio vaizdais bei geru oru, bet ir mokėsi: neįprastos geografijos, kūno kultūros, šokio, anglų ir lietuvių kalbos pamokos patiko visiems, juk ne kiekvieną dieną geografijos pamoka vyksta ant Parnidžo kopos, prie Saulės laikrodžio. „Mes turime ypač gražų Lietuvos pajūrį su nuostabiais vaizdais, kurio neaplankyti būtų nuodėmė. Pajūryje oras kvepia kitaip, gamta yra kitokia. Nenorėjome grįžti namo, jūra tiesiog šaukte šaukė pasilikti… Juk toks gražus vaizdas, kai vienoje pusėje matai jūrą, o kitoje Kuršių Marias. Tai, ką pamatėme, neprilygsta net gražiausiems paveikslėliams iš interneto, dar ilgai atsiminsime tai ką pamatėme ir ko išmokome. Esame dėkingi mokyklai ir mokytojoms – Rimai Kraulišienei, Donatai Šeduikienei, Daivai Adomaitienei, Vidai Adiklienei, Agnei Vaiciukevičienei ir Ligitai Pelikšienei už nepaprastą galimybę mokytis neįprastoje aplinkoje ir viską pamatyti savomis akimis!”, – apie kelionę pasakojo II b kl. mokinė Greta Aninkevičiūtė.

Violeta DEVELIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas