Utenos kolegijos pirmakursiai pradėjo naują gyvenimo etapą

Šiemet Utenos kolegijos (toliau – Kolegija) fakultetų duris pravers daugiau nei 470 pirmakursių, dar per 50 naujų studentų papildys aukštesnių kursų studentų gretas. Rugsėjo 1-ąją Utenio aikštėje turėjusi vykti Studijų metų pradžios šventė dėl subjurusio oro persikėlė į Kolegijos salę, kurioje skambėjo šios aukštosios mokyklos direktoriaus prof. dr. Gintauto Bužinsko, valdžios atstovų ir kitų svečių sveikinimo žodžiai, dainos ir aidėjo jaunų žmonių juokas.

Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė, Kolegijos tarybos narė Vida Garunkštytė sveikino pirmakursius, kuriems ši diena – ypatinga. V. Garunkštytė nepraleido progos pakviesti studentų apsilankyti moderniausioje Lietuvos bibliotekoje ir semtis mokslo žinių.

Kolegijos studentų atstovybės prezidentė Justina Sinkevičiūtė negailėjo drąsinančių žodžių ir tikino, kad nauji studijų metai reiškia naujas pažintis, informaciją, įgūdžius. J. Sinkevičiūtė ragino visus aktyviai dalyvauti akademinėje veikloje, o studentų atstovybės narys Tautvydas Kamsiukas linkėjo ne tik studijuoti, bet ir protingai studentauti.

Sausakimšoje salėje susirinkusius vos užlipęs ant scenos išjudino žinomas radijo ir televizijos laidų vedėjas „radistas” Rolandas Mackevičius, kadaise pats vaikščiojęs Kolegijos koridoriais. Žodžio kišenėje neieškantis „šoumenas” sakė, kad studentui Rugsėjo 1-oji – it Gedulo ir vilties diena. Apie savo studijų metus papasakojęs R. Mackevičius teigė, kad gyvenime niekas neįvyksta per vieną dieną ir reikia stengtis pažinti pasaulį, bendrauti ir nuolat žengti į priekį.

udiena.lt inf., D. Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas