„Fuksų“ stovykla dovanoja naujas pažintis

Rugpjūčio 21 dieną vaizdingame gamtos kampelyje, Alaušo ežero pakrantėje, rinkosi miegmaišiais ir palapinėmis apsirūpinę būsimi Utenos kolegijos (toliau – Kolegijos) studentai, tarp jaunimo vadinami „fuksais”. Ne vienerius metus studentų iniciatyva rengiamoje pirmakursių stovykloje nuotaikingai savaitgalį leido ir aukštosios mokyklos naujokai, ir senbuviai – aktyviai Studentų atstovybės veikloje dalyvaujantys absolventai.

Kaip portalui udiena.lt sakė Kolegijos ryšių su visuomene atstovė Ramutė Kavoliūnienė, „fuksų” stovykla studentų iniciatyva rengiama jau eilę metų, o šiemet ja susidomėjo daugiau studentų nei pernai. R. Kavoliūnienei antrino ir Kolegijos direktorius Gintautas Bužinskas, sakydamas, kad pirmųjų stovyklų dalyvius reikėjo kone įkalbinėti, o dabar jie patys veržte veržiasi.
Padrąsinti būsimų studentų ir palinkėti jiems sėkmės atvyko ne tik Kolegijos ryšių su visuomene atstovė ir direktorius, bet ir Verslo ir technologijų fakulteto dekanė Regina Bagdanavičienė, Socialinės gerovės katedros vedėja Žydra Kuprėnaitė bei Sveikatos priežiūros ir reabilitacijos katedros vedėja Zita Zajančkauskienė.
G. Bužinskas džiaugėsi, kad būsimi studentai mokslo metus pradeda nuo malonių dalykų ir linkėjo visiems atrasti save, būti motyvuotais ir aktyviais. Kolegijos direktorius negailėjo gerų žodžių Studentų atstovybės nariams, kurie savanoriškai organizuoja stovyklą. „Tokiais laikais, kai kiekvienas atsako už save, jūs – studentai – turite savivaldą, į kurią mes nesikišame, arba kišamės tik jeigu mus kviečiate, – į stovyklautojus kreipėsi G. Bužinskas. – Būkite atsargūs, saugokite vieni kitus, bendraukite ir užmegzkite smagias pažintis, kurios tęstųsi iki studijų baigimo dienos.”
Studentų atstovybės prezidentės Justinos Sinkevičiūtės kvietimu „fuksai” drauge su Kolegijos vadovybe ant lipnių lapelių užrašė savo lūkesčius, baimes, pomėgius ir jais papuošė ne itin išvaizdžią persirengimo kabiną.
Vėliau, sustoję ratu jaunuoliai žaidė susipažinimo žaidimą, kurio metu kiekvienas turėjo atpasakoti tai, ką apie naują draugą išgirdo iš jo paties lūpų. Smagaus užsiėmimo metu paaiškėjo, kad stovykloje susirinko įvairių specialybių būsimieji studentai iš Švenčionių, Vilniaus, Druskininkų, Kupiškio, Skuodo, Švenčionėlių, Panevėžio, Ukmergės, Kauno, Molėtų, Ignalinos ir Utenos.
Studentų atstovybės prezidentei J. Sinkevičiūtei šiųmetė „fuksų” stovykla – antroji. Burnos higieną studijuojanti aktyvi mergina pernai buvo „fuksė”, o šiemet prisidėjo prie stovyklos organizavimo.
„Esu vilnietė. Anksčiau grauždavausi, kad sostinę iškeičiau į regioną, bet vėliau supratau, kad žmonės čia – nuostabūs. Galbūt jaunimui kartais pritrūksta motyvacijos, daugelis mieliau renkasi ne darbą, o linksmybes. Mes stengiamės atrasti aukso viduriuką, – sakė nuotaikinga mergina. – Pirmą dieną „fuksams” būna sunku, jie galvoja, kaip greičiau iš čia dingti, o kai reikia išvažiuoti – nenori.”
J. Sinkevičiūtė tikino, kad pirmakursių stovykla suteikia drąsos ir dovanoja naujas pažintis, todėl rugsėjo 1-ąją tokiems studentams būna žymiai lengviau.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas