Utenos apskrities jaunųjų policijos rėmėjų ir šaulių komandos sėkmė Medininkuose

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjunga organizavo vasaros stovyklą Vilniaus rajone, Medininkuose, į kurią suvažiavo vaikai iš visos Lietuvos. Joje dalyvavo Utenos, Kauno, Marijampolės, Alytaus, Vilniaus ir Ignalinos rajonų jaunieji policijos rėmėjai, jaunieji šauliai ir jaunieji pasieniečiai.

Į stovyklos atidarymą atvyko ir stovyklautojus pasveikino policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Renatas Požėla, Lietuvos šaulių sąjungos vadas Liudas Gumbinas, Viešojo saugumo tarnybos vadas Ričardas Pocius ir kiti stovyklos organizatoriai.
Stovyklos metu vaikai turėjo galimybę susipažinti su pasieniečių profesija, jų uždaviniais, funkcijomis, darbo specifika bei naudojama technika. Stovyklautojai aplankė pasieniečių mokyklos muziejų, stebėjo kaip dirba pasieniečių kinologai. Organizuota išvyka į Medininkų tragedijos įvykius menantį muziejų-memorialą.
Jaunieji policijos rėmėjai, jaunieji šauliai ir jaunieji pasieniečiai stebėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato mobiliosios kuopos pasirodymą, saugaus eismo įrenginius, buvo pristatytas kriminalistinės laboratorijos darbas.
Pristatydami savo profesiją, ugniagesiai gelbėtojai bendravo su stovyklautojais, demonstravo gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbų techniką, įrangą. Ugniagesiai patarė, kaip elgtis žaibuojant, būnant arti vandens telkinių bei gaisro atveju.
Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai organizavo karinį-taktinį žygį Rūdninkų poligone, kuriame stovyklautojai demonstravo ištvermę ir žinias, įgytas stovykloje. Taip pat visi aplankė vieną didžiausių pilių Lietuvoje – Medininkų pilį, esančią už 2 kilometrų nuo Baltarusijos sienos bei netoliese esantį aukščiausią Lietuvos tašką – Juozapinės kalną.
Stovykloje vaikai gyveno pagal karinį režimą ir drausmę. Visą savaitę stovyklautojai dieną pradėdavo rikiuote bei rytine mankšta. Vaikai susiskirstę į komandas rungėsi tarpusavyje, dalyvavo konkursuose, išbandė savo jėgas sportinėse varžybose. Rungtys buvo vertinamos komisijos narių ir teisėjų.
Susumavus savaitės rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė Utenos apskrities jaunųjų policijos rėmėjų ir jaunųjų šaulių komanda. Utenos komanda džiaugėsi pergale, tačiau tai nebuvo pagrindinis Utenos apskrities jaunųjų policijos rėmėjų ir jaunųjų šaulių komandos tikslas. Svarbiausia buvo ne pirmoji vieta, bet stovyklos metu įgyta nauja patirtis, susipažinimas su statutinių tarnybų veikla, įdomūs užsiėmimai, rungtys, naujos pažintys ir draugai.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas