Robotikos stovykla Utenoje: vaikai įniko į jiems įdomią veiklą

Utenos Jaunimo mokyklos durys visada plačiai atvertos naujovėms. Štai ir vasarą Utenos mokyklų mokinukai pradėjo lankyti Robotikos stovyklą. Utenos Jaunimo mokyklą, kaip Robotikos mokyklos partnerį, aplankė Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas ir jaunimo reikalų koordinatorė Justė Rudokienė.

Jaunimo mokyklos direktoriaus pavaduotoja Romualda Beresnevičienė pakvietė į erdvę, kurioje įsikūrė Robotikos dienos stovykla, vadovaujama mokytojo Mindaugo Grašio. Joje ne tik programuojami robotai, bet kasdien atsiranda įdomiausių inžinerinių veiklų, susijusių su komandine veikla ir loginiu mąstymu. Vaikai projektuoja ir eksperimentuoja kurdami bei valdydami robotus. Dienos stovykloje veikia keturios pamainos, kuriose vienu metu programavimo įgūdžius lavina ir konstravimu užsiima 12 vaikų. Mokytojas Mindaugas Grašys mokiniams sukonstravo FLL varžybų lauką, kuriame jie prieš varžybas gali treniruotis. Stovyklai pasibaigus vaikai išsineš smagių įspūdžių ir praktinių žinių, nes planuojamos veiklos ne tik mokykloje, bet ir apsilankymai įmonėse, kuriose galima pamatyti robotų panaudojimą.
Atsižvelgiant į veiklos aktualumą, Nuo rudens Jaunimo mokyklos vadovai planuoja jaunuosius uteniškius kviesti į Robotikos būrelį. Kaip rodo Šiaurės Europos šalyse atliktas tyrimas, IT srities verslo atstovai mano, kad programavimo vaikai turėtų pradėti mokytis vos pradėję eiti į mokyklą arba dar anksčiau. Tačiau tai galima daryti linksmai – kuriant robotus ar žaidimus ir tuo pačiu ugdyti savybes, kurios pravers bet kuriais gyvenimo atvejais.

V. DEVELIENĖS inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas