Vyriausybė ir vėl buria šešėlinį ministrų kabinetą

Prasidėjo registracija į jau septintus metus organizuojamą ir didelio populiarumo tarp mokinių sulaukusį projektą „Moksleiviai − į Vyriausybę”. Kaip ir kasmet – paskutinę vasaros savaitę, rugpjūčio 24−28 dienomis, trisdešimt dalyvių atliks praktiką Vyriausybės kanceliarijoje arba vienoje iš ministerijų. Kiekvienoje įstaigoje stažuosis po du „šešėlinius ministrus”.

Projekte kviečiami dalyvauti visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų ir užsienio šalyse esančių lietuvių bendrojo lavinimo mokyklų baigiamųjų (šiemet baigę 11-12 arba 3-4 gimnazijos klases) klasių mokiniai. Atrenkant dalyvius vertinama jų motyvacija dalyvauti projekte, mokomųjų dalykų pasiekimai, visuomeninis aktyvumas. Siekiama, kad projekte dalyvautų jaunuoliai iš visos Lietuvos, taip pat užsienio lietuvių mokyklų.

Projektą „Moksleiviai − į Vyriausybę” organizuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su partneriais. Projektu siekiama didinti valdžios institucijų atvirumą ir skaidrumą, piliečius labiau įtraukti į jos veiklą bei laužyti stereotipus apie valstybės tarnybą.

Visi norintys atlikti praktiką Vyriausybės kanceliarijoje ir ministerijose paskutinę vasaros savaitę turi užpildyti dalyvio anketą iki liepos 26 dienos.

LR Vyriausybės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas