Stovyklautojai į Tauragnus atnešė jaunatviško šurmulio

Šią savaitę Utenos rajone startavo pirmoji vaikų vasaros poilsio stovykla „Tauragnas” – trys dešimtys Dauniškio gimnazijos gimnazistų kartu su mokytojais mėgavosi vasaros teikiamais malonumais ir puikiai leido laiką Tauragno ežero prieglobstyje.

Stovyklautojai, jau pamiršę mokyklinius rūpesčius, nuo ryto iki vėlaus vakaro gyveno vasaros ritmu, džiaugėsi tarpusavyje užsimezgusia nuoširdžia draugyste ir puikiu oru. Ketvirtadienio popietę stovyklautojai buvo įsijautę į neįprastą žaidimą – linksmąjį tinklinį.
„Visi esame labai draugiški – nejaučiame jokio amžiaus skirtumo. Šiandien laukia įvairios estafetės, stalo žaidimai. Iš tikrųjų labai smagu: pažiūrėkite į mus, besišypsančius..”, – plati šypsena nušvietė Monikos veidą. Kad ši stovykla linksma ir su nuotykiais, neslėpė ir jos draugė Enrika, atbėgusi iš tinklinio aikštelės. Gimnazistės sakė jau spėjusios įlįsti ir į Tauragno ežerą, tačiau iš pradžių vanduo nepasirodė malonus.
Pasak Enrikos ir Monikos, jas labiausiai sužavėjo vizitai pas tauragniškius – žmonės pasirodė labai draugiški ir svetingi, tad „laimės receptus” stovyklautojai surinko be jokio vargo.
Tauragnuose atidarius vaikų vasaros poilsio stovyklą, nemažu būriu stovyklautojų rūpinosi Dauniškio gimnazijos pedagogai Rima Kraulišienė, Rosita Lagūnienė, Mindaugas Pranskūnas, socialinė darbuotoja Vida Adiklienė.
Stovyklautojų laukė ir vienas iššūkis: diena be mobiliųjų telefonų. Nusprendę, kad vieną dieną galima ištverti ir be mobiliojo ryšio priemonių, vaikai šiai idėjai pritarė. Tam nesipriešino ir jų tėveliai.
Vakare po įtemptos dienos vaikai galėjo mėgautis ne tik vasarišku oru, bet ir kepamais šašlykais ar dešrelėmis. Maisto parūpino vienas vietos verslininkas.
Jaunieji stovyklautojai ne tik sportavo, bet ir turėjo daugiau įdomių veiklų – gamtoje klausėsi paskaitos apie vaistinius augalus ir Joninių papročius. Iš anksto prisiskynę gėlių, ketvirtadienio vakarą pynė vainikus ir plukdė juos netoli tekančiu upeliu.
Tauragnuose įsikūrusius stovyklautojus aplankęs Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas sakė, kad įvertinus šią stovyklą, jei ji pasiteisins, kitąmet stacionarias vaikų vasaros poilsio stovyklas galės organizuoti ir kitos ugdymo įstaigos.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas