Pirmoji vasaros diena Utenoje – aktyvi, spalvinga ir nuotaikinga

Pirmoji vasaros diena Utenoje buvo nuotaikinga: minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną uteniškiai šventė skambant vaikiškoms dainoms stebėdami spalvingus šokių pasirodymus bei dalyvaudami kilniu tikslu surengtame bėgime aplink Dauniškio ežerą.

Šalia Utenos kultūros centro surengtoje šventėje dalyvavusieji entuziastingai prisijungė prie nuotaikingoje masinėje mankštoje sudalyvauti pakvietusios Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorės pavaduotojos Inos Meidienės. Pasimankštinę ir apšilę, 74 iš anksto užsiregistravę, o kiti ekspromtu prisijungę, šventės dalyviai startavo bėgime „Mes su tavim”, kurio trasa driekėsi aplink Dauniškio ežerą. Šis bėgimas nebuvo atsitiktinis – jo metu uteniškiai buvo kviečiami paaukoti Utenos rajone gyvenantiems regėjimo negalią turintiems vaikams. Kaip portalui udiena.lt sakė jo organizatorius, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokinys, Utenos visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas” savanoris Laurynas Katinas, mintis organizuoti bėgimą Utenoje kilo dar pavasarį pačiam išėjus pabėgioti. O kad bėgimas būtų prasmingas, gimnazistas sumanė jo metu skelbti labdaringą akciją. „Džiaugiuosi, kad sumanymas puikiai pavyko, užsiregistravo nemažai bėgime dalyvauti norinčių miestiečių, tikiuosi, kad jis bus naudingas regėjimo negalią turintiems vaikams, – teigė aktyvus jaunuolis. – Tikiuosi, kad tai nebus paskutinis toks renginys ir ateityje pavyks suorganizuoti dar ne vieną tokį bėgimą”.
Ovacijomis pasitikę finišavusius bėgikus, susirinkusieji stebėjo koncertą „Aš atnešiu Tau saulę”, kuriame pasirodė ne tik uteniškiai vaikai, tačiau ir svečiai iš Latvijos.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas