Vaikų dainavimo studijos „Žiogas“ sėkmės pavasaris

Vaikų popchoras „Žiogas” gyvuoja 15 metų. Šiuo metu kolektyvą vienija daugiau kaip 70 jaunųjų atlikėjų nuo 4 iki 16 metų. Vaikų dainavimo studijos „Žiogas” jaunuosius talentus į vieną būrį sukvietė bei meile muzikai ir dainai užkrėtė profesionali, iniciatyvi, novatoriška, iššūkių nebijanti ir jaunatviškas idėjas palaikanti chorinio dainavimo pedagogė Lina Jurkaitienė. Studijos vadovę ir žiogiukus pažįsta kone kiekvienas uteniškis, kadangi jaunieji dainorėliai mielai dalyvauja daugelyje mieste organizuojamų švenčių ir dovanoja džiugias akimirkas bei skambias dainas miesto gyventojams ir atvykusiems svečiams.

Skina laurus

Antrus metus „Žiogas” bendradarbiauja su šokio studija „Echo dance”, todėl vaikai repeticijų metu ne tik mokosi dainuoti, bet taip pat turi galimybę mokytis scenos estetikos, koordinacijos, judesio, šokio meno ir pasirodymų metu pademonstruoti savo sugebėjimus ne tik dainuoti, bet ir plastiškai judėti, kolektyviai šokti.
Balandžio mėnesio 9-10 dienomis vykusiame Tarptautiniame vaikų ir jaunimo meninės raiškos konkurse „Muzikos talentų lyga”, kuriame dalyvavo daugiau nei 400 dalyvių ir juos vertino kompetentinga vertinimo komisija: kompozitorius, įvairių televizijos projektų ir respublikinių konkursų komisijų pirmininkas Gediminas Zujus, Latvijos kompozitorė, festivalio „Rigas Simphony” prezidentė bei pasaulinės žiuri asociacijos narė Jelena Loreina Švilpė, Londono Westminsterio vokalo studijų bakalaurė Goda Pereckaitė, atlikėjai Česlovas Gabalis, Romas Bubnelis, Birutė Petrikytė ir šio konkurso organizatorė A. Bagdonavičienė, „Žiogo” atstovai tapo laureatais trijose kategorijose ir, be nugalėtojų taurių, gavo teisę filmuotis laureatų koncerte, kurį Motinos dienos savaitgalį transliavo LRT kultūra televizija.
Minėtame konkurse „Žiogo” dainavimo studijos 8-10 metų grupės vaikai užėmė garbingą trečiąją vietą, šeimyninis Silvijos ir Karolinos Lubyčių duetas laimėjo antrąją vietą, o Ugnės Malinauskaitės bei Deivydo Žygo duetas taip pat laimėjo trečiąją vietą. Aštuonmetė solistė Brigita Klimašauskaitė buvo apdovanota dalyvio diplomu ir medaliu. „Šiuo konkursu suteikėme galimybę jauniesiems atlikėjams pristatyti savo talentą profesionalioje scenoje. Jų gyvo atlikimo pasirodymai specialiai „Muzikos talentų lygai” įrengtoje scenoje su profesionalia scenografija ir įspūdingu apšvietimu tapo įsimintina švente ne tik dalyviams, bet ir renginio svečiams”, – teigė konkurso sumanytoja ir organizatorė Asta Bagdonavičienė.”

Balandžio 26 dieną Latvijoje vykusiame tarptautiniame konkurse užimta trečioji vieta ir teisė filmuotis laureatų koncerte, kurį transliavo Latvijos nacionalinė televizija…

Laukia pasirodymas mūsų mieste

Gegužės 2-ą dieną Latvijoje, Ogre mieste, vykusiame tarptautiniame konkurse „Ogre ritmos 2015″ „Žiogo” atstovus taip pat lydėjo sėkmė, nes vaikai intensyviai ir atsakingai ruošėsi, daug repetavo ir, svarbiausia, tikėjo, kad gali būti geriausiais. „Žiogo” grupė iki 10 metų amžiaus kategorijoje su daina „Roar” laimėjo „Grand Prix” bei piniginį prizą, solistė Brigita Klimašauskaitė ir šeimyninis Karolinos ir Silvijos Lubyčių duetas su daina „Lollipop” savo amžiaus kategorijose užėmė pirmąsias vietas. Vaikai Latvijoje pasisėmė naujos patirties, susirado naujų draugų, o vadovė užmezgė naujus tarptautinio bendradarbiavimo ryšius su kolegomis iš Estijos.
Gegužės 16 dieną Latvijoje, Daugpilio mieste, vykusiame Tarptautiniame vaikų ir jaunimo dainavimo konkurse „Daugavas perle 2015″ dalyvių taip pat netrūko – čia dalyvavo per 120 kolektyvų ir solistų, tačiau vyriausiųjų grupės„Žiogas” merginų grupė 12-16 metų amžiaus kategorijoje laimėjo antrąją vietą, o mažieji merginų „Žiogo” draugai 8-10 metų kategorijoje sėkmingai pateko į finalą ir laimėjo finalininkų diplomą.
Gegužės 17 dieną patys patys mažiausi 4-6 metų amžiaus žiogiukai dalyvavo TV projekte –muzikinėje pasakoje „Mes – pasaulis”, kurį transliuos Lietuvos televizija. Sėkmingai pasirodė Kaune vykusiame konkurse „Pavasario fiesta” – pelnė diplomanto vardą.
„Žiogo” kolektyvas dėkoja visiems dainavimo studijos vadovams Linai ir Arūnui, šokių studijos vadovui Aidui, sceninius drabužius siuvusiai Jurgitai ir visiems kitiems, kurie prisidėjo prie sėkmės ir maloniai kviečia žiūrovus į Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtus koncertus: šių metų birželio 1 dieną Utenos kultūros centro kieme bei birželio 2 dieną Krašuonos progimnazijoje.

„Žiogo” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas