Utenos Dauniškio gimnazija šventė programos „eTwinning“ dešimtmetį

Gegužės 7 dieną Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenė, minėdama programos „eTwinning” 10-metį, sulaukė svečių iš Kėdainių „Atžalyno” gimnazijos ir Utenos Vyturių progimnazijos. Gimnazijos bibliotekoje visą savaitę veikia „eTwinning” leidinių paroda, fotografijų paroda „10 metų su „eTwinning”, kurioje dalyvauja ir Utenos Vyturių progimnazijos mokiniai. Taip pat veikia 1 d gimnazijos klasės mokinio Naglio Tarvydo darbų paroda „Pavasaris su eTwinning”, vyksta filmuko „Augu su „eTwinning” pristatymas.

Programa „eTwinning” šiemet švenčia savo dešimtmetį visoje Europoje. Artėjant šiam renginiui Lietuvoje, Utenos Dauniškio gimnazijos mokytojai kartu su Šiaulių „Juventus” progimnazijos mokytojais įkūrė nacionalinį „eTwinning” projektą „10 eTwinning šypsenų”.
Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai ir mokytojai šioje programoje dalyvauja nuo 2005 metų. Pirmoji į šią programą įsijungė Utenos Dauniškio gimnazijos IT mokytoja metodininkė Giedrė Sudniutė su savo mokiniais. Per šį programos veiklos laikotarpį gimnazijoje buvo užbaigti 9 „eTwinning” projektai, o šiuo metu vykdomi dar 5 projektai. Ne vienas Utenos Dauniškio gimnazijos projektas buvo įvertintas puikiais apdovanojimais. Projektai „Muzika, kaip kultūrinio bendravimo įrankis” (2012) ir „Baltų kalbos mene” (2013) buvo nominuoti Kokybės ir mokinio Kokybės ženkleliais. Du iš jų GAME (2009) ir „Po atviru dangumi – romantiška astronomija” (2012) yra pelnę Europos kokybės ženklelius, o pastarasis projektas gavo ir Nacionalinį apdovanojimą. Su programa „eTwinning” Dauniškio gimnazijos gimnazistai dalyvavo ir kituose įvairiuose „eTwinning” renginiuose.
Gegužės 7 dieną Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenė, minėdama programos „eTwinning” 10-etį, sulaukė svečių iš Kėdainių „Atžalyno” gimnazijos ir Utenos Vyturių progimnazijos. Gimnazijos bibliotekoje visą savaitę veikia „eTwinning” leidinių paroda, fotografijų paroda „10 metų su „eTwinning”, kurioje dalyvauja ir Utenos Vyturių progimnazijos mokiniai. Taip pat veikia 1 d gimnazijos klasės mokinio Naglio Tarvydo darbų paroda „Pavasaris su eTwinning”, vyksta filmuko „Augu su „eTwinning” pristatymas.

Loreta TARVYDIENĖ, programos „eTwinning” ambasadorė

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas