Jotaučių autobusų stotelę išmargino… katinais

Nuo šiol vairuotojus, važiuojančius plentu į Zarasų pusę, ties Jotaučiais iš autobusų stotelės sveikinsis katinai. Tiesa, piešti. Jie patogiai „įsitaisė” autobusų stotelėje ir nuo šiol džiugina keleivius ir vairuotojus.

Trečiadienį ir ketvirtadienį būrys Utenos dailės mokyklos mokinių, kuriems talkino šios ugdymo įstaigos vadovas Jonas Pleckevičius, mokytojas keramikas Giedrius Mazūras, mokytojas Danius Galiauskas, VĮ „Utenos regiono keliai” saugaus eismo inžinierė Sandra Dindaitė bei Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kelių policijos skyriaus veiklos organizavimo ir prevencinės grupės specialistas Ignas Matiukas, dabino Jotaučių autobusų stotelę. Per dvi dienas stotelę gražinę tapytojai džiaugėsi geromis oro sąlygomis ir puikia galimybe save kūrybiškai išreikšti piešiant ant stotelės sienų.
Kaip teigė Sandra Dindaitė, gegužės 4-10 dienomis pasaulyje minima Trečioji Jungtinių Tautų Saugaus eismo savaitė. Šiemet jos šūkis „Saugokime vaikų gyvybes!”. Atsižvelgiant į tai, kad praėjusiais metais, lyginant su 2013 m., daugiau kaip dvigubai padaugėjo žuvusių vaikų, Lietuvos automobilių kelių direkcija šįmet organizavo Lietuvos mokinių konkursą „Saugokime jaunas gyvybes keliuose”. Tikimasi, kad tai puiki proga atkreipti dėmesį į vaikų saugumą keliuose.
„Bendradarbiaujame su policijos pareigūnais. Su jais nusprendėme papuošti autobusų stotelę tam, kad atkreiptų dėmesį vairuotojai, kurie privalo pasirūpinti ne tik savo, bet ir vaikų saugumu. Pasirinkome Jotaučių autobusų stotelę, nes ši akcija – tai savotiška prevencinė priemonė prieš vandalizmą, nes ši stotelė buvo subjaurota „grafiti” piešiniais. Dažnai būna taip, kad tuomet, kai vaikai papuošia stotelę, jos niekas nedrįsta suteršti”, – sakė S. Dindaitė, pridūrusi, kad įvairiomis spalvomis išmarginta antroji stotelė rajone – anksčiau buvo padabinta Jasonių autobusų stotelė.
Mokiniai džiaugėsi, kad šios pamokos – jiems tikra atrakcija. „Juk smagiau piešti ne popieriaus lape, o dabinti stotelę”, – šypsojosi kelios mokinės, dailinančios vieno juodo katino akis. Kodėl pasirinkote katinus? Šios akcijos organizatoriai paaiškino, jog šie gyvūnai pasirinkti neatsitiktinai. Kad juodos katės neperbėgtų per kelią ir neatneštų nelaimės kelyje, jos „sutupdytos” už tvoros.

V. Ridiko nuotr. ir video

{youtube}o6AaWEm5kec&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas