Per devynias dienas aplankė devynias šalis

Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokiniai antrus metus vyksta į edukacinę-pažintinę kelionę po Italiją. Prieš metus šios ugdymo įstaigos mokiniai susipažino su Roma – „klasikine” Italija – ir, kaip patys teigia, įsimylėjo šią šalį. Savo meile užkrėtė visą mokyklos bendruomenę: organizavo Italų dienas, gamino ir skanavo itališką maistą, skaičiavo atstumus iki Italijos miestų, dalyvavo viktorinose, todėl šiandien Aukštakalnio progimnazijoje nėra vieno mokinio, nemokančio dainuoti itališkai „Zuppa Romana”.

Šiais metais mokyklos bendruomenei pavyko užmegzti ryšius su viena iš Veronos mokyklų, tad mokiniai turėjo galimybę pamatyti, kaip gyvena ir mokosi jų bendraamžiai. Mokykla įsikūrusi XVI a. pastate. Uteniškius vienoje Veronos mokyklų priėmė ugdymo įstaigos direktorė, papasakojusi apie Italijos švietimo sistemą, atvirai kalbėjusi tiek apie gerus dalykus, tiek apie kylančias problemas bei jų sprendimo būdus. Mokiniai iškėlė daugybę klausimų, galėjo palyginti mūsų šalies bei italų švietimo sistemas, turėjo progą pritaikyti anglų kalbos žinias.
Italijoje uteniškiai aplankė Milaną, Veroną, Genują, Vicenzą, San Remą bei Gardos apylinkes, viešėjo Regensburge (Vokietija), Lichtenšteine – nedidelėje Alpių valstybėje, Vienoje (Austrija), Monake bei Monte Karle. Dvi dienas praleido Prancūzijoje, įveikė daugiau kaip 5000 km, parsivežė neįkainojamų žinių, patirčių bei įspūdžių.
Italijoje viešėjusi Aukštakalnio progimnazijos mokinė Emilė pasakojo tai, kad ji pasisėmė daug žinių – tiek istorinių, tiek praktinių. Kelionė būtų nevykusi, jei ne mamomis virtusios mokytojos ir puikiai savo amatą išmananti gidė Danutė. Ji nemano, kad pavyks pamiršti įspūdingas Alpes, nykštukines valstybėles, neapsakomai gražias Prancūziją ir Italiją.
„Italijos mokykloje man patiko. Buvo įdomu pamatyti, kur mokosi mano bendraamžiai. Taip pat buvo parengtos skaidrės apie Italijos švietimo sistemą, kurios labai sudomino”, – įspūdžiais dalijosi Roberta.
Jai antrino ir Ieva, kurią labiausiai sužavėjo ekskursija vienoje Italijos mokyklų. „Mokyklos direktorė pateikė labai įdomios informacijos apie Italijos švietimo sistemą, mokinių gyvenseną. Taip pat turėjome progą susipažinti su paaugliais, gyvenančiais kitoje valstybėje, jų stilių, kultūrą ir įpročius”, – sakė Ieva.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas