Nakties renginys padovanojo pliūpsnį gerų emocijų

Balandžio 17-os vakarą į Utenos „Saulės” gimnaziją susirinko mokiniai – šioje ugdymo įstaigoje visus suvienijo renginys „Naktis gimnazijoje”, į kurį susirinko apie pusšimtį gimnazistų bei pedagogų.

Vakaras prasidėjo priesaika – dalyviai prisiekė būti geranoriškais, draugiškais ir aktyviais. Po akimirkos gimnazistai pasidalijo į komandas, kurios sugalvojo savo pavadinimus ir šūkius. Trumpai prisistačius laukė kita užduotis – teko spręsti rebusą, kuriame slėpėsi užuomina apie svečią. Vakaro svečias – buvusios Utenos grupės ANBO vokalistas Rolandas Paškevičius. Jis atliko keletą savo dainų, pabendravo su mokiniais, kurie labai šiltai priėmė svečią – kartu šoko ir dainavo. Po šios muzikinės įžangos ir trumpo atokvėpio laukė dainų valanda – karaokė.
Po vidurnakčio salėje visi žaidė mokinių pasiūlytus žaidimus.
Į sporto salę susirinkusių dalyvių laukė sportinės užduotys. Po kelių netradicinių rungčių Utenos „Saulės” gimnazijos direktorius V. Bubulis pasiūlė intriguojančias „irklavimo” varžybas. Jos pareikalavo orientacinių įgūdžių, nes prieš „irklavimą” komandos turėjo surasti savo spalvos korteles, kurios buvo išdėliotos po visą mokyklą. Ši rungtis sukėlė daug triukšmo, lakstymo ir gerų emocijų. Po tokio išbandymo visiems prireikė nedidelio atokvėpio.
Trečią valandą nakties dalyviai susirinko į konferencijų salę ir atsakinėjo į „Protmūšio” klausimus. Vienas dalyvis juokavo, kad „po visų buvusių išbandymų jau ir kalbėti sunku, o čia dar reikia ir galvoti”. Po to sekė netradicinė užduotis. Komandoms buvo išdalytos planšetės ir darbelis: sukurti trumpą filmuką skirtingomis temomis.
Kokia naktis be šokių? Dalyviai šėlo pagal salės ekrane rodomus judesius.
Sugrįžę į sporto salę nakties renginio dalyviai aktyviai rungėsi kvadrato varžybose su didžiuliu gimnastikos kamuoliu. Tarp dviejų komandų užvirė atkakli kova, po kurios visiems reikėjo atgauti fizines jėgas.
Ankstų rytą gimnazistai, sustojo ratu ir, atlikdami rytinę mankštą, atsipalaidavo po vykusių varžybų bei su gera nuotaika sugrįžo į aktų salę – čia jų laukė simbolinis apdovanojimas. Neišsimiegoję, tačiau su geromis emocijomis gimnazistai vieni kitiems palinkėjo susitikti neįprastos nakties renginyje kitais metais.

Jolita PAKALNYTĖ, Utenos „Saulės” gimnazijos mokytoja

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas