Utenos regioniniame profesinio mokymo centre ugdomi kūrybiški jaunuoliai

Balandžio 16-iosios popietę Utenos regioninio profesinio mokymo centre (toliau RPM) vyko tradicinė profesijų šventė.
Renginys, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui paminėti, turėjo vykti lauke, tačiau permainingas oras pakeitė šventės vietą. Šie nedideli nesklandumai pakilios nuotaikos nesugadino. Mokiniai drauge su mokytojais dainavo gražiausias lietuviškas dainas, šventinėje mugėje prekiavo pačių pagamintais skanėstais ir rankdarbiais. Dalis mugėje surinktų lėšų bus skiriamos kilniam tikslui – Utenos gyvūnų globos namų augintinių gerovei.

Mokiniai stebino savo meistriškumu

Jau septintą pavasarį rengiamos profesijų šventės vedėjų amplua atiteko ne tik lietuvių kalbos mokytojai Daivai Šereikienei, bet ir virėjo specialybės besimokančioms Samantai Pumpalavičiūtei ir Simonai Ribokaitei bei būsimam apdailininkui Vaidui Taruliui. D. Šereikienė paragino visų specialybių mokinius atsikratyti po žiemos likusio sąstingio, vyti juodas mintis lauk ir pasidžiaugti švente, judesiu, veiksmu. Simonos ir Samantos duetas neleido publikai nuobodžiauti. Merginos juokavo, kad kartais mokiniams geriau sekasi meilėje nei moksluose, esą dažnam tingisi gilintis į matematikos ar fizikos tiesas, kai už lango – ilgai lauktas pavasaris. Tačiau pažvelgus į Utenos RPM centro mokinių profesijų šventei pagamintus gaminius, visiems tapo aišku, kad mokiniai – ne tik gabūs, bet ir labai darbštūs, savo srityje aukštumų siekiantys jauni žmonės. Maisto pramonės darbuotojų specialybės pirmakursės, kartu su mėsos technologijų specialybės vadovėmis Ramune Ražanskiene ir Viktorija Baltuškiene sukūrė tikrą šedevrą – 25 metrų ilgio eglę iš dešrelių. Būsimi konditerininkai pagamino ypatingą desertą – morengines trispalves. Automobilių mechanikai nustebino išradingumu – senutę Pobedą pavertė taksi, kuriuo vėžino visus panorėjusius. Būsimieji viešbučių darbuotojai nupynė daugybę trispalvių apyrankių, kurias iškart padovanojo šventės dalyviams. Nors apdailininkai buvo kukliausi – jų darbai taip pat neliko nepastebėti.

Šventė skirta Lietuvai
Kaip „Utenos dienai” pasakojo Utenos RPM centro direktorius Zenonas Alekna, 13 metų buvo rengiama maistininkų šventė, kurioje savo profesinį meistriškumą demonstruodavo komandos iš visos Lietuvos profesinių mokyklų. Anot pašnekovo, ilgainiui buvo nuspręsta šventę skirti ne tik maisto pramonės, bet ir kitų specialybių atstovams. „Profesijos mokytojų posėdyje nutarėme, kad šiemet kiekvienos specialybės mokiniai, padedami mokytojų, savo rankomis sukurtų dovaną Lietuvai Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio proga, todėl daugelyje darbų atsispindi tautiškumo motyvai”, – sakė Utenos RPM centro profesinio mokymo skyriaus vedėja Ligita Navikienė. Z. Alekna teigė, kad visi renginiai ar išvykos yra organizuojami tam, kad suteiktų mokiniams motyvacijos mokytis.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas