Siluetui – 20

Balandžio 2 dieną Utenos kolegijos Verslo praktinio mokymo firma ,,Siluetas” paminėjo 20-tąjį gimtadienį.

Savo veiklą verslo praktinio mokymo firma (VPMF) ,,Siluetas” pradėjo 1994 metais gruodžio mėnesį tuometėje Utenos aukštesniojoje verslo mokykloje (dabar – Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakultetas).
Per dvidešimtmetį firma augo ir stiprėjo, įgijo daug patirties, pasiekė gražių laimėjimų VPMF mugėse Lietuvoje ir užsienyje.
Pasveikinti jaunatviško jubiliejaus proga firmoje dirbančių studentų ir vadovės Rasos Bražulienės atvyko kolegijos administracijos atstovai, kolegos ir svečiai iš Vilniaus bei Ukmergės.
Sveikindamas šventės kaltininkus kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas nepašykštėjo gražių žodžių ir linkėjimų. ,,Labai džiaugiuosi, kad firma yra žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Įvairių tarptautinių renginių metu būna malonu išgirsti puikų firmos veiklos įvertinimą,” – sakė prof. dr. Gintautas Bužinskas ir palinkėjo nepasiduoti rutinai, nuolat tobulėti ir turėti didelių ambicijų. Kaip vieną iš ambicingų kolegijos tikslų direktorius įvardino naują Lietuvoje idėją – įkurti regioninį verslumo ugdymo centrą.
Apie naujovių svarbą kalbėjo ir Simulith centro vedėja Rima Bačiulytė. Ji pristatė pranešimą ,,Inovacijos VPMF veikloje: Lietuvos ir pasaulinio tinklo patirtis”. Renginio dalyviams buvo įdomu sužinoti ir palyginti, kuo skiriasi ir kuo panašios VPMF, veikiančios atskirose pasaulio šalyse. Taip pat viešnia VPMF ,,Siluetas” vadovei Rasai Bražulienei įteikė Simulith centro sveikinimą ir gimtadienio dovaną.
Prie sveikinimų prisijungė ir Verslo ir vadybos katedros vedėja Rūta Puidokaitė-Savickienė, Nuotolinio mokymo centro, po kurio stogu veikia kolegijos firmos ,,Siluetas” ir ,,Interjeras”, vadovė doc. dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė, Ukmergės technologijų ir verslo technologijų mokyklos VPMF ,,Siurprizas” bei Utenos kolegijos VPMF ,,Interjeras” atstovės.
Renginio dalyviai turėjo progos plačiau sužinoti apie tai, kuo gyvena Utenos kolegijos VPMF: firmos ,,Interjeras” veiklą pristatė studentės Eglė Petkūnaitė ir Justina Orševskytė, 20-metų firmos ,,Siluetas” kelią atskleidė Ligita Širvinskaitė ir Justina Paliakauskaitė.
Studentams, VPMF įgijusiems tarptautinių kompetencijų, buvo įteikti EUROPEN pažymėjimai, kuriuos labai vertina Lietuvos ir užsienio darbdaviai.
Gimtadienio šventę paįvairino studentų suorganizuota viktorina.
Svečiai ir renginio šeimininkai pasidalino patirtimi bei naujais planais ir prie arbatos puodelio vaišindamiesi pačių šventės organizatorių keptais gardumynais.

Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas