Padėka už aktyvumą – susitikimas su specialistais

Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) specialistai apsilankė Utenos regioniniame profesinio mokymo (RPM) centre. Šios mokyklos 9–11 klasių mokiniams ne tik kalbėta apie privalomojo sveikatos draudimo (PSD) principus ir esmę, ligonių kasų ir gydymo įstaigų gyventojams teikiamas paslaugas, bet ir surengta viktorina, per kurią teisingai atsakiusiesiems į klausimus įteikti Panevėžio TLK prizai. Taip grąžinta skola šios mokyklos bendruomenei už ypatingą aktyvumą dalyvaujant praėjusių metų spalį paskelbtoje Panevėžio TLK viktorinoje, skirtoje Vaikų sveikatos metams: viktorinoje dalyvavo beveik 70 Utenos RPM centro mokinių.

Nors tapti nugalėtojais ar laimėti paskatinamųjų prizų centro mokiniams pernai nepavyko, tarp jų buvo 10 dalyvių, surinkusių beveik 20 taškų iš 30-ies galimų, o vienam mokiniui – Lukui Žebelovič – pritrūko vos 1 taško iki paskatinamojo prizo.
Susitikimas su ligonių kasos specialistais taip pat pasižymėjo dalyvių gausa. Profesinės mokyklos auklėtiniai, pasiklausę, kaip Lietuvoje veikia PSD sistema, kas apmoka gyventojų sveikatos priežiūros paslaugas, kada gali tekti atlyginti Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetui padarytą žalą, kodėl kiekvienas gyvenamąją vietą Lietuvoje deklaravęs asmuo, jei jis nėra apdraustas valstybės lėšomis, turi mokėti PSD įmokas, kiek kainuoja vienos ar kitos rūšies gydymas ir kt., drąsiai atsakinėjo į svečių klausimus. Panevėžio TLK atstovus sužavėjo kai kurių mokinių pasiruošimas susitikimui. Vienas iš geriausiai į klausimus atsakinėjusių mokinių prisipažino savarankiškai pasiskaitęs ligonių kasų skelbiamą informaciją, nes jam ieškoti informacijos buvę įdomu.
Ligonių kasos specialistų ir mokinių susitikimai – Panevėžio TLK siekis ugdyti pilietišką jaunimo požiūrį į sveikatos draudimą ir aiškinti, kas gresia netikėtai susirgus tiems, kurie nepasirūpina PSD.
Ligonių kasos atstovai pastebi, kad atsakinėdami į klausimus mokiniai kur kas labiau įsigilina į privalomojo sveikatos draudimo esmę, nuoširdžiai stebisi brangiai kainuojančiomis sveikatos priežiūros paslaugomis, stengiasi suprasti ligonių kasų veiklą ir įsidėmėti jos teikiamas paslaugas, kurios gali praversti besimokant ar baigus mokyklą.

Panevėžio TLK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas