Pavasarį pasveikino vyturio giesme

Utenos Vyturių progimnazijos mokiniai susirinko į tradicinę didžiąją šventę – Vyturio dieną, kurią šiemet paminėjo netradiciškai.

Iš ryto mokykloje veikė kūrybinės dirbtuvės. Jų buvo net dešimt. Vieni statė žinių pilį, kiti – „Big Beno” bokštą, treti kūrė 360 laipsniųknygą, gamino pavasarinį desertą ar kūrė paukščius iš šieno, įrengė vaizdo studiją įrengę, kūrė filmą, lipdė svajonių koliažą lipdė, medelį darbeliais iš antrinių žaliavų medelį padabino.

Savo sukurtais darbais pasidžiaugę, atminimui prie jų nusifotografavę, vyturiukai susirinko į aktų salę. Pasiklausius tikro vyturio giesmės, mokinius pasveikino Vyturių progimnazijos direktorė Edita Kadūnienė. „Jau tapo tradicija kasmet pavasarį, kuomet švenčiamas mokyklos vardadienis, visiems susitelkti, įvertinti nuveiktus darbus, pasidžiaugti vieniems kitais, ypač tais mūsų bendruomenės nariais, kurie visus metus nuosekliai ir kryptingai mokėsi, dirbo, o jų indėlis į bendrą pasiekimų aruodą yra ypač svarus, prasmingas, turintis išliekamąją vertę”, – susirinkusiuosius sveikino ugdymo įstaigos vadovė.

Renginio metu buvo teikiamos Vyturio nominacijos mokiniams, kurie Vyturių progimnazijos vardą garsina mieste ir šalyje. Metų vyturiukais paskelbti pradinių klasių mokiniai Ieva Žlabickaitė, Titas Didžgalvis, Darija Tutkutė ir Matas Anavičius.

Pasidžiaugti gražia švente ir pasveikinti progimnazijos bendruomenės atvyko Vyturių mikrorajono seniūnaitis Egidijus Šinkūnas, mokinių tėveliai. Šventinę programą savo koncertu papuošė ir buvę progimnazijos mokiniai.

Mokytoja Regina ZAPOLSKIENĖ

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas