Atviruose jaunimo centruose ir erdvėse – prasmingas jaunimo laisvalaikis, jaunuolių savirealizacijos ir motyvacijos skatinimas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informuoja, jog jau paskelbti atvirų jaunimo centrų bei atvirų jaunimo erdvių veiklos programų finansavimo 2015 metais konkursai ir ragina organizacijas juose dalyvauti.

Šiais konkursais bus finansuojamos atvirų jaunimo centrų ir atvirų jaunimo erdvių programos, kurias įgyvendinant bus vykdomas atvirasis darbas su jaunimu, siekiama suteikti prasmingos veiklos ir saugaus laisvalaikio galimybių savirealizacijos erdvės nerandantiems jauniems žmonėms bei palengvinti jų integraciją į gyvenamąją aplinką.

Šiuose centruose ir erdvėse laukiami visi jaunuoliai nuo 14 iki 29 metų, nepriklausomai nuo šeimos gaunamų pajamų, o ypatingas dėmesys vykdant veiklas skiriamas mažiau galimybių turinčiam, mažiau motyvuotam jaunimui, kuris dėl įvairių priežasčių neturi galimybių ar nenori įsitraukti į jaunimo veiklos pasiūlymus.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, labai svarbu, kad jaunuoliai būtų įtraukti į kokybišką laisvalaikio leidimą, kurtų ir bendrautų, išmoktų naudingų dalykų, nes tai padeda jaunam žmogui ne tik rasti bendraminčių, bet ir geriau pažinti save patį, tobulėti.

Atviruose jaunimo centruose ar atvirose erdvės jaunuoliai gali kurti filmus, savo projektus, meistrauti, muzikuoti, sportuoti ar paprasčiausiai bendrauti su bendraminčiais. Veiklos centruose ir erdvėse yra nemokamos, taip suteikiant galimybę įsitraukti visiems to norintiems.

Paraiškas atvirų jaunimo centrų bei atvirų jaunimo erdvių veiklos programų finansavimo 2015 metais konkursams organizacijos turės pateikti Jaunimo reikalų departamentui prie SADM iki vasario 25 dienos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas