Savo žinias išbandė jaunieji informatikai

Sausio 24 d. Utenos kolegijoje vyko respublikinio moksleivių IT konkurso „Bebras” antrasis etapas.
Informacinių technologijų konkurso idėja gimė 2003 metų vasarą Valentinai Dagienei, konkurso „Bebras” organizavimo komiteto pirmininkei, bekeliaujant Suomijoje su informatikos ekspertais. Į akis krito bebrų veikla paupėse ir paežerėse. Bebras – atkaklus gyvūnas, užtvenkiantis srauniausias upes, ilgai triūsiantis ir pasiekiantis savo tikslų. Bebrų darbo rezultatus galime pastebėti ne vienoje Lietuvos upėje ar upeliūkštyje. Atrodytų lyg varžosi – kas daugiau medžių nugrauš, užtvankų pristatys.

Kokursas ,,Bebras” skatina mokinius siekti užsibrėžtų tikslų, moko naudotis kompiuteriu mąstant ir suvokiant modernių technologijų teikiamas galimybes bei įvertinant jų trūkumus. Lietuvoje pirmą kartą informacinių technologijų konkursas „Bebras” įvyko 2004 metų rudenį.
Konkurso ,,Bebras 2015″ II etapas vyko 7 Lietuvos aukštosiose mokyklose (Klaipėdos, Šiaulių, Vilniaus, Kauno technologijų universitetuose, Utenos ir Alytaus kolegijose bei KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete).
Į Utenos kolegiją susirinkusius moksleivius iš Utenos, Molėtų, Ukmergės, Visagino, Dūkšto mokyklų pasveikino kolegijos direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai dr. Vitalija Bartuševičienė. Konkurso dalyviams bei juos atlydėjusiems mokytojams ir tėveliams buvo sudarytos sąlygos susipažinti su kolegijoje įgyvendinamomis studijų programomis, Verslumo klubo, Nuotolinio mokymo centro veikla, pamatyti studentų sukurtus darbus.
Nuotolinio mokymo centro vadovė dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė papasakojo apie studijų galimybes neišeinant iš namų.
Kad konkursas Utenos kolegijoje vyktų sklandžiai, rūpinosi Elektros ir informatikos inžinerijos katedros (vedėja dr. J. Urbonienė) dėstytojai ir darbuotojai.

„Utenos kolegijos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas