Žaislus gamino patys vaikai

Sausio 16 d. projekto „Bibliotekos jaunimui” savanoriai bibliotekoje savo veiklą pradėjo surengę kūrybines dirbtuvėles, kurių metu žaislus gamino Utenos lopšelio-darželio „Voveraitė” vaikai.

Savanoriai kūrybinių dirbtuvių metu sumanė vaikus pamokyti pasidaryti žaislą, pasakų personažą iš antrinių žaliavų, nebereikalingų daiktų bei labai pigių ir paprastų medžiagų, kurios pakeistų brangiai parduotuvėje kainuojančias priemones. Iš druskos bei miltų pagamintos tešlos vaikai lipdė, iš kojinių ir vatos darė kirmėles, aštuonkojus ir kitus personažus, iš vienkartinių puodelių atsirado princesės ir karaliai. Paklausti, ar savanoriams pavyko įgyvendinti šią idėją, ką atrado ar pastebėjo dirbdami su vaikais, jie teigė ir stebėjosi, jog vaikai labai norėjo dirbti: klijuoti, minkyti tešlą, rišti, piešti, dekoruoti, kimšti. Dalyviai stebino savo susikaupimu ir kruopštumu. Auklėtoja Žydrūnė kūrybinių dirbtuvėlių metu taip pat džiaugėsi vaikų iniciatyvumu, kūrybiškumu, galiausiai rezultatais, kuriuos jie parsinešė į savo vaikų darželį.
„Manau, kad padarysime savo grupėje parodėlę”, – kalbėjo auklėtoja, nešina vaikų darbais bei atsisveikindama dėkojo už savanorių iniciatyvą, idėjas, bendravimą su vaikais.

Parengė Dainora NARKŪNIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas