Utenoje teisę studijuojantieji ketina rinktis policininko kelią

Praėjusią savaitę Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate lankėsi Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto Teisės studijų programos pirmo kurso studentai, kurie buvo supažindinti su policijos sistema, Utenos apskrities policijos struktūriniais padaliniais, policijos uždaviniais ir funkcijomis, policijos darbo veikloje naudojamomis techninėmis priemonėmis, pareigūnų darbo sąlygomis.

Apsilankymo metu studentai susipažino su Migracijos skyriaus veikla, Kelių policijos, Mobiliojo būrio darbo specifika, uždaviniais, sužinojo šaunamųjų ginklų ir kitų specialiųjų priemonių panaudojimo sąlygas bei teisėtus pagrindus, galėjo „gyvai” pamatyti, išbandyti šias priemones. Studentai taip pat apsilankė areštinėje, Operatyvaus valdymo padalinyje, jiems pristatyta ir saugaus eismo klasėje esanti įranga.
Pavasarį studentai atliks praktiką policijos komisariatuose, kur bus galimybė iš arčiau susipažinti su policijos darbu, dalis studentų, po studijų baigimo, ketina tapti policijos pareigūnais.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas