Utenos kolegijos studentas sukūrė unikalų instrumentą

Jau kelerius metus RV Agentūra rengia respublikinį aplinkosauginį Eko dizaino konkursą „Kita forma”. Konkurso metu gabūs, nebijantys naujovių ir kūrybingi žmonės atliekas paverčia meno kūriniais ar praktiškais gražiais daiktais, stebinančiais savo formomis, idėja ir pritaikymo buityje ar interjere galimybėmis.

Šias metais iš 300 atsiųstų darbų atrinkti 8 geriausi. Šiame konkurse studentų grupėje pirmąją vietą laimėjo muzikos instrumentą „Erdvinis metalofonas” sukūręs Utenos kolegijos Aplinkos apsaugos katedros AAI-12 grupės studentas Tomas Karklinis.
Tomo instrumentas padarytas iš nebenaudojamo automobilio dujų įrangos – baliono ir suderintas taip, kad būtų galima išgauti neįtikėtino subtilumo skambesį.
Lapkričio 19 d. Energetikos ir technikos muziejuje vyko renginys, kurio metu buvo apdovanoti konkurso prizininkai. Tomui Karkliniui įteikta  Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos padėka  už kūrybiškumą ir pastangas, nereikalingas medžiagas paversti meno kūriniais, bei RV Agentūros diplomas už darbą „Erdvinis metalofonas”.

Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas