Mažųjų muzikantų šventė – su neįprastų muzikos instrumentų skambesiu

Trečiadienio priešpietę Utenos kraštotyros muziejuje vyko Utenos rajono ikimokyklinių įstaigų šventė „Mažieji muzikantai”, kurią organizavo Utenos vaikų lopšelis-darželis „Saulutė”. Pasak organizatorių, mūsų rajone įvairių konkursų netrūksta, tačiau tokių konkursų, kuriuose vaikai grotų pačiais įvairiausiais muzikos instrumentais, beveik nėra. Atsižvelgiant į tai, nuspręsta surengti šventę vaikams ir įrodyti, kad muzikos skambesį galima išgauti neįprastais būdais.

Pasveikinę susirinkusiuosius ir jiems padovanoję savo dainą Utenos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė” mergaičių trio, pasirodyti pakvietė šventės dalyvius, kurie atvyko iš vaikų lopšelių-darželių „Šaltinėlis”, „Voveraitė”, „Gandrelis”, „Pasaka”, mokyklų-vaikų darželių „Varpelis”, „Eglutė” bei Saldutiškio vaikų darželio.
Atlikėjai ne tik su tradiciniais, bet ir neįprastais muzikos instrumentais ritmingai pritarė muzikos skambesiui. Štai šventės dalyviai iš vaikų lopšelio-darželio „Pasaka” (vad. Sigita Jakutavičienė) sukūrė savo gamybos muzikos instrumentus iš vienkartinių puodelių, prie jų pritvirtinę plonas gumeles. Jas virpinant išgaunamas įdomus garsas. Šią muzikinę užduotį padėjo atlikti ir patys žiūrovai.
„Mažųjų muzikantų” šventėje nebuvo pirmųjų vietų apdovanojimų, tačiau netrūko geros nuotaikos, kurią ir sukūrę patys muzikantai – jie už dalyvavimą renginyje gavo dovanų – tautodailininko V. Šemelio sukurtus medinius švilpukus, o Utenos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė” direktorė Zita Indriūnienė padėkas įteikė visiems šventėje dalyvavusiems ikimokyklinių įstaigų meno vadovams, kuriems atiteko ir „Utenos radijo” įsteigti prizai – kompaktinės plokštelės.
Linksmą muzikinę priešpietę vainikavo jungtinis visų šventės dalyvių orkestras su švilpynėmis.

„Utenos dienos” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas