Virėjų konkursas patikrino meistriškumą

Po lapkričio 6 dieną Lietuvos parodų centre „Litexpo” vykusio jaunųjų virėjų konkurso Utenos regioninio profesinio mokymo centro (RPMC) mokinės Martyna Sabalinkaitė, Vita Šukytė ir Ieva Kraponaitė gali didžiuotis ne tik todėl, kad dalyvavo konkurse, bet ir įgijo savotiškos patirties kaip profesionaliai pagaminti neįprastus patiekalus.

„Nors prizinių vietų ir nelaimėjome, būsimos virėjos parodė puikų profesinį pasirengimą, – kalbėjo mokines ruošusi Utenos regioninio profesinio mokymo centro profesijos mokytoja Rita Leikuvienė. – Iš tokių konkursų ir parodų namo grįžtame su naujais receptais, naujomis serviravimo idėjomis ir, žinoma, pasitikrinę savo meistriškumą”.
Šiuo konkursu, kurį organizavo Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo ir orientavimo skyrius, buvo siekiama ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, profesinio pasirengimo motyvaciją, kelti virėjo ir konditerio profesijos prestižą, ugdyti mokinių kūrybiškumą, iniciatyvą ir bendradarbiavimą, plėsti profesionalių virėjų ir konditerių, taip pat besimokančių virėjo bei konditerio amato mokinių dalykinį bendradarbiavimą, skatinti profesijos mokytojų iniciatyvumą ir kūrybiškumą.
Konkurse dalyvavusioms RPMC mokinėms Martynai Sabalinkaitei ir Vitai Šukytei per 2 val. teko pagaminti po dvi porcijas mėsos patiekalų, kuriems gaminti buvo naudojama kiaulienos išpjova, bei desertą su moliūgu, „Dansukker” cukrumi ir cinamonu. Jaunųjų talentų konkurse dalyvavusi Ieva Kraponaitė pristatė vaikišką tortą „Kalėdų džiaugsmas”.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas