Utenos kolegijos bendradarbiavimas su Kazachstano kolegijomis tęsiasi

Spalio 15-25 dienomis  kolegijoje patirties semiasi dėstytojos iš Šimkento, Turkestano ir Žetysaj medicinos kolegijų.
Neformalaus švietimo paslaugos bei gerosios patirties sklaida kolegoms iš Kazachstano – naujas žingsnis Utenos kolegijos tarptautinio bendradarbiavimo srityje.

Bendradarbiavimas su Kazachstano kolegijomis prasidėjo šių metų liepos mėnesį, kai Utenos kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Rūta Jurgelionienė ir Dantų ir burnos priežiūros katedros vedėja Danguolė Šakalytė šios šalies Šimkento ir Turkestano medicinos kolegijose vedė dėstytojams profesinės kvalifikacijos kėlimo kursus.
Patenkinti uteniškių mokymais 5 dėstytojai – gydytojai odontologai iš Šimkento medicinos kolegijos semtis patirties vasaros pabaigoje atvyko į Utenos kolegiją.
Jie susipažino su Medicinos fakulteto Dantų ir burnos priežiūros katedroje įgyvendinamomis studijų programomis, dėstytojais, aplankė gydymo įstaigas, bendravo su medikais.
Šiuo metu kolegijoje svečiuojasi ir žinių semiasi trys dėstytojų grupės iš Šimkento, Turkestano ir Žetysaj medicinos kolegijų. Juos domina Bendrosios praktikos slaugos studijų programa, jos dėstymo metodai, metodinė ir materialinė studijų bazė.
Spalio 21 d. viešnios iš Kazachstano susitiko su kolegijos administracija. Susitikime dalyvavo kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas, direktoriaus pavaduotoja akademinei  veiklai Aliona Sinicienė, direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai doc. dr. Vitalija Bartuševičienė, Medicinos fakulteto dekanas doc. dr. Raimundas Čepukas, Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Rūta Jurgelionienė, Burnos ir dantų priežiūros katedros vedėja Danguolė Šakalytė.
Kolegijos direktorius prof. dr. G. Bužinskas, pasidžiaugęs užsimezgusiu bendradarbiavimu, papasakojo apie Lietuvos aukštojo mokslo aktualijas bei pristatė Utenos kolegijos veiklą.
Dėstytojos iš Kazachstano pasidalino įspūdžiais ir mokymų patirtimi Utenos kolegijoje. Jų teigimu, mokymai yra labai vertingi, aukšta dėstytojų kompetencija, moderni mokymo/si bazė. Ypač gerai viešnios įvertino Odontologinės priežiūros specialistų rengimo centro bazę.
Taip pat dėstytojos liko sužavėtos ir kultūrine – pažintine programa: jos turėjo progos pamatyti Lietuvos sostinę ir jūrą.
,,Viskas čia yra puiku. Vienintelis dalykas, kuris mums nelabai patinka, – tai rudeniškas oras ir apniukęs dangus,” – sakė dėstytojos iš saulėtojo Kazachstano.

Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas