Itališkai prakalbę mokiniai siekė rekordo

Ši savaitė Utenos Aukštakalnio progimnazijoje buvo paskelbta italų dienomis. Vaikai buvo kviečiami gyventi itališku ritmu: niekur neskubėti, mėgautis bendravimu ir itališka muzika, susipažinti su Italijos istorija ir kultūra. Mokykloje aidėjo italų kalba tariami pasisveikinimai ir kitos frazės, spindinčios mokinių akys liudijo apie tai, kad kūrybiškai organizuota veikla pasiekė tikslą ir abejingų italų dienoms nebuvo.

Europos kalbų diena progimnazijoje minima kiekvienais metais, tačiau iki šiol jų metu dėmesys būdavo skiriamas skirtingoms šalims, mokykloje tą dieną skambėdavo įvairiomis kalbomis tariami žodžiai. Mintis surengti italų dienas pedagogams kilo po praėjusį pavasarį organizuotos mokinių ekskursijos į Italiją. Įspūdžiai buvo tokie stiprūs, kad jais pasidalinti nuspręsta skiriant Europos kalbų dieną Italijai.
Vaikai visą savaitę lietuvių kalbos pamokose mokėsi italų kalbos frazių, geografijos ir istorijos pamokų metu kaupė žinias apie šią šalį, per technologijų pamokas gamino ir ragavo itališkus patiekalus, per dailės – gamino Venecijos kaukes. Mokiniai smalsiai apžiūrinėjo iš Italijos parvežtus suvenyrus, mokytojų auginamus alyvmedžius, kelionės akimirkas primenančias fotografijas. Progimnazijos sienos buvo nukabinėtos informaciniais plakatais apie Italiją, o kabinetų durys – itališkai užrašytomis iškabomis. Savaitės veiklas vainikavo šiandien pertraukų metu vykusios geografijos ir istorijos viktorinos, o išmokę itališką dainą „Zuppa romana” mokyklos foje užtvindę mokiniai temperamentingai ją sudainavo galingu choru, taip siekdami neoficialaus Lietuvos rekordo – daugiausia lietuvių vienu metu uždainavo itališkai.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas