Pradinukams – naujos priemonės pasaulio pažinimui mokyti

Šią savaitę į beveik 700 šalies mokyklų iškeliauja naujos priemonės, skirtos pasaulio pažinimo dalykui 1-4 klasėse mokyti: matavimo indai, mėgintuvėliai, tiriamųjų darbų rinkiniai, mikroskopai, žiūronai, kompasai, optikos rinkiniai ir kiti prietaisai. Iš viso mokyklos gaus priemonių už šiek tiek daugiau nei 2 mln. eurų.

Naujos priemonės skirtos eksperimentams atlikti, mokytis tyrinėjant ir stebint gamtos reiškinius. Visoms mokykloms skiriama po priemonių komplektą, jo dydis priklauso nuo mokinių skaičiaus pradinėse klasėse, o vertė svyruoja nuo 2,4 tūkst. iki 6,4 tūkst. Eur.

„Gerų švietimo rezultatų pasiekiančiose šalyse gamtos mokslų mokoma taikant praktinę tiriamąją veiklą – ji vis populiaresnė ir Lietuvos mokyklose. Vis daugiau dėmesio skiriama gyvosios gamtos stebėjimui, mokslinių idėjų ir technologijų pritaikymui kasdieniame gyvenime. Gamtos mokslų pamokos persikelia ir į netradicines erdves: parką ar mokyklos kiemą”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Pasak ministrės, tai yra viena iš priemonių, skirta savivaldybėms, mokykloms, mokytojams ir mokiniams padėti siekti didesnės pažangos. Lietuva turi užtikrinti galimybę kiekvienam vaikui gauti geriausią švietimo kokybę, todėl ši parama pasieks daugumą pradinukų.

Planuojama, kad 2019 m. pradžioje naujos priemonės ir gamtos mokslams bei technologijoms mokyti reikalinga įranga bus skirta ir 5–8 klasėms. Ketinama nupirkti priemonių maždaug už 3,5 mln. eurų.

Gimnazijų 9–12 klasės gamtos mokslams skirta įranga aprūpintos jau ankstesniais metais.

Naujos priemonės mokykloms perkamos per Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centrą, kuris įgyvendina Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas