Įvertino paukščių kūrėjus

Ne pirmus metus Utenos valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje vyksta mokinių ar darželinio amžiaus vaikų darbelių konkursai, o šiais metais mūsų rajono ugdymo įstaigų priešmokyklinukai ir pradinukai turėjo galimybę sudalyvauti kitame konkurse „Paukštis Lietuvai”. Panaudoję įvairiausias medžiagas – šiaudus, popierių, siūlus, plunksnas ir t. t. – išradingi kūrėjai savo dirbiniais padabino šios įstaigos koridorių ir už tai buvo apdovanoti.

Sudalyvauti šiųmečiame konkurse panoro 70 vaikų iš įvairių ugdymo įstaigų, o už labiausiai patinkančius darbelius balsavo 176 asmenys. Pasaulinei paukščių dienai paminėti skirtas konkursas jaunuosius kūrėjus dar kartą paragino pažvelgti į gyvąją gamtą.

Gegužės 15 dieną buvo sukviesti šio konkurso nugalėtojai iš Utenos vaikų lopšelių–darželių „Saulutė”, „Šaltinėlis”, „Varpelis”, Vyturių progimnazijos, Saldutiškio pagrindinės mokyklos bei Krašuonos progimnazijos Kuktiškių skyriaus. Dėkodamas susirinkusiems vaikams ir jų mokytojams už pastangas ir norą dalyvauti konkurse „Paukštis Lietuvai”, Utenos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas-valstybinis veterinarijos inspektorius Linas Tiškus priminė Pasaulinės paukščių dienos svarbą ir pasveikino dalyvius jiems įteikdamas prizus ir padėkas.

Pirmoji prizinė vieta už meniškai sukurtą gandrą atiteko Vyturių progimnazijos mokiniui Aidui Kamarovui (mokytoja Aldona Belopetravičienė), antroji – šešiametei Utenos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė” ugdytinei Otilijai Jackūnaitei (auklėtoja Kristina Černiauskienė), o trečiąją vietą pelnė Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis” ugdytiniui Jomantui Kvikliui (priešmokyklinio ugdymo pedagogė Nijolė Grigienė). Kitiems dalyviams atiteko paskatinamieji prizai.

Laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas