Kompiuteriukai mokyklose panaudojami išradingai

Pirmojo projekto „Kompiuteriukai vaikams“ metu išdalyta 17 000 kompiuteriukų Lietuvos penktokams ir jau ruošiamasi kitiems mokslo metams. Paramos fondo komandai šiemet pavyko surinkti net 250 000 eurų.

Už šiuos pinigus šiemet Lietuvos penktokams išdalinta per 17 000 kompiuteriukų: kas yra daugiau negu telpa žmonių „Žalgirio” krepšinio arenoje. Vilniaus, Kauno ir Panevėžio rajonuose kompiuteriukai dar tik bus dalinami, todėl iš viso bus atiduota daugiau nei 20 000 „Micro:bit” mikrokompiuterių. Tai yra tik projekto pradžia ir tvirtas pamatas kitų metų planui.

„Kompiuteriukų paramos fondas” neberinks pinigų kiekvienam penktokui individualiai. Toliau bus stiprinamas esamas įdirbis: savanoriai kartu su Ugdymo plėtotės centro atstovais ir kitomis švietimo įtaigomis daugiau laiko skirs darbui su mokytojais, dabartinių penktokų (būsimų šeštokų) įgūdžiams tobulinti. Bus padedama mokiniams bei mokytojams ne tik pažinti „Micro:bit” kaip mokymosi įrankį, bet ir naudoti juos savo įprastoje gyvenimo aplinkoje. Prie šios misijos prisidės ir leidykla „Šviesa”, kuri, kaip ir šiemet, padės kurti mokomąją medžiagą pamokoms ir užklasinei veiklai.

„Kartais net nesugebame pasvajoti, kiek daug daug erdvės kūrybai suteikia šie kompiuteriukai. Tai įrodo „BITĖ Lietuva” ir mūsų šiuo metu organizuojamas nacionalinis konkursas, kur komandos pristato patriotiškų (kaip kad suprogramuoti kompiuteriukai, kurie už pačius vaikus gieda Lietuvos himną), ir tuo pačiu labai kasdieniškų, bet praktiškų projektų. Žvelgiant į kitus metus, norime raginti mokyklas pačias labiau įsitraukti. Siekiame, kad kompiuteriukai būtų integruojami ne tik į informatikos, bet ir į kitas pamokas: lietuvių, matematikos, muzikos, kūno kultūros, taip pat būrelius”, – teigė projekto vadovė V. Žvirzdinaitė.

Pirmojo sezono mokymų metu, projekto savanoriai bei mokytojai patys įsitikino, kad „Micro:bit” galima išnaudoti labai kūrybiškai, o tai sudomina vaikus kurti ir mokytis. „Vaikai pakylėti ir labai laimingi, dar laimingesni tėvai. Tikiuosi, kitais metais entuziazmo bus tiek pat”, – pirmaisiais rezultatais, pasiektais nuo spalio mėnesio, džiaugiasi Linas Vaitiekėnas, Utenos Vyturių progimnazijos muzikos mokytojas ir robotikos būrelio vadovas, kuris pagal antrą specialybę yra kompiuterių inžinierius. Dvi visiškai skirtingos mokymo sritys jam suteikia galimybę į kompiuteriukus pažvelgti neįprastai: jis padėjo suorganizuoti konkursą „Aprenk Micro:bit” Utenos rajono progimnazijų mokiniams nuo pirmos iki šeštos klasės. Tikslas yra ne programavimas, bet paties kompiuteriuko „aprengimas” ir apsaugojimas fiziškai. Taip pat L. Vaitiekėnas panaudojo ir savo muzikinius gabumus – mokytojas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga nori pristatyti Lietuvos himną grojančių laiptų projektą, kuris veiks naudojant būtent „Micro:bit” kompiuteriuką.

„Kompiuteriukai vaikams” tikslas yra ugdyti XXI a. reikalingus įgūdžius, o misija – suteikti Lietuvos vaikams galimybę susipažinti su dar viena mokslų šaka. Kaip teigė projekto iniciatorius Povilas Poderskis, „neverta tikėtis, kad programuotojais ar robotikos specialistais taps visi dabartiniai Lietuvos penktokai.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas