„Saulutės“ bendruomenė dalinosi gerumu

Utenos vaikų lopšelis–darželis „Saulutė“ dalyvauja Šviečiamosios gyvulininkystės programoje, kurios tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste. Vykdydami šio projekto iniciatyvas rengiame daug akcijų, įvairių renginių, vyksta parodėlės.

Kovo mėnesį bendruomenė dalyvavo akcijoje „Užkrėsk gerumu“, kurios tikslas – ne tik pagelbėti beglobiams, likimo nuskriaustiems gyvūnėliams, bet ir padėti vaikams suvokti, kad gyvūnas – ne daiktas, kurio negalima išmesti.

Akcijos pabaigą vainikavo puikus renginys, kurio metu vaikučiai pristatė nuotraukas su savo augintiniais, pasakojo, kaip jais rūpinasi ir kuo ypatingi jų mažieji draugai. „Žiogelių“ grupės vaikučiai atliko tyrimą, kurio metu suskaičiavo, kiek vaikų darželio bendruomenės narių laiko šuniukų, kačiukų bei kitų naminių gyvūnų. Ugdymo įstaigos salėje netikėtai pasirodė auksaspalvis retriveris Mauricijus su šeimininke Roma, Degu su šeimininke Vaida, katinas Tigrius su auklėtoja Lenija bei Estelos papūgėlė Kukutis.

Po renginio priešmokyklinės grupės „Žiogeliai” vaikučiai suskubo ruoštis išvykai į Utenos gyvūnų globos namus. Kaip smagu buvo pilnais glėbiais nešti gyvūnų maisto pakuotes ir dalintis gerumu! Savo piešinėliais vaikai padėkojo šios įstaigos darbuotojams už jų atsidavimą, rūpestį globojant likimo nuskriaustus gyvūnėlius. Vaikučiai galėjo apžiūrėti čia gyvenančius šuniukus ir katytes, klausytis pasakojimų, istorijų apie juos, kartu mokėsi išgirsti širdelėse bundantį gerumą ir atjautą.

Utenos vaikų lopšelio–darželio „Saulutė” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas